سه‌شنبه 29 اسفند 1402
خانه / روستاها / روستای دودهه

روستای دودهه

1 )) روستای دودهه در 24 کیلومتری قزوین و بر راه کهن قزوین به رشت ، قرار دارد . فاصله ی زمانی این روستا تا قزوین ، بیست دقیقه میباشد .

2 )) پس از انجام هماهنگی های لازم با آقای فرزین چگینی به دیدن از این روستا میپردازیم :

1 ـ 2 ـ پیشوازاده اسماعیل = از فرزندان پیشوای هفتم شیعیان است که در آرامگاهی کوچک و بازسازی شده در میانه ی دو بخش کهن و تازه ساز روستا ، آرام گرفته است . در اطراف این پیشوازاده ، گورستان کهن روستا با سنگ گورهای بسیار کهن ، جلوه نمایی میکند . یک قنات بزرگ هم که راه ورودی بدان را بسته اند در نزدیکی پیشوازاده ، دیده میشود .

1-9

پیشوازاده اسماعیل

1-8

یک گور کهن

  2 ـ 2 ـ بافت کهن روستا = بخش مسکونی روستا تا پیش از سال 1369 که زمین لرزه ی سخت خردادماه ، رخ داد ، پشت پیشوازاده ، قرار داشت که امروزه ، تنها ویرانه ای از آن ، مانده است . خانه های کاه گلی و خشتی ویران شده با آرایه هایی بسیار اندک از جمله تاقچه . ویرانه های گرمابه که دیواره ایست کاشی کاری شده نیز دیده میشود . تنها در اتاق یکی از خانه ها ، آرایه ی گل لوتوس با رنگ پیروزه ای ، به چشم میآید که شاید خانه ی کدخدا بوده باشد . بنا بر گفته ها ، هنوز سه خانتوار در این بخش از روستا ، زندگی میکنند . تنور و دیواره های سیاه شده ی نانوایی روستای قدیمی نیز شایان دیدن هست . مسجد بزرگ روستا در مرکز این بخش از روستاست که به یمن بازسازی ، دارای چهره ای شکیل تر و بهتر از ویرانه های روستا میباشد . یک قنات دیگر که البتّه از قنات نخستین ، بسیار کوچک تر هست در این بخش ، دیده میشود .

1-7

1-6

1-5

  3 ـ 2 ـ اطراف روستا ، پر است از باغات میوه و تاکستان های انگور که کار اصلی مردم روستا را سازمان میدهند .

1-1

  4 ـ 2 ـ یک تپّه ی تاریخی نیز در کنار باغات میوه ، دیده میشود که اهالی بدان ، گل تپّه میگویند . آثار کند و کاوها و سفال های شکسته بر روی تپّه ، وجود دارند . هم چنین اهالی ، اعتقاد دارند که این جا ، جایگاه خاکسپاری گبرها یا زرتشتیان به صورت ایستاده بوده و همینک ، کان گنج های ارزشمند است .

5 ـ 2 ـ در بخش کهن روستا ، یک درخت بزرگ توت نیز دیده میشود که اهالی ، آن را نظرکرده میدانند . هم چنین میگویند که این درخت به دنبال گذر یکی از پیشوایان دینی و زدن بر زمین با عصایش ، رشد کرده است .

3 )) درباره ی نام روستا ، دو دیدگاه را میشنوم : یکی ، این که ریشه ی این نام را دو تپّه میداند که یکی ، همان گل تپّه ی تاریخیست و دیگری تپّه ای بوده که گویا از میان رقته است و دیگری ، این که چون روستا تا پیش از سال 69 در بخش قدیمی و سپس در بخش جدید ، تشکیل شده ، آن را دو دهه ( دو روستا ) ، نامیده اند .

به هر حال همینک به بخش قدیمی ، دودهه و به بخش جدید ، دودهه چال ، گفته میشود .

4 )) حدود 80 خانوار به صورت همیشگی در این روستا ، زندگی میکنند که کارهای اصلی شان ، کشاورزی ( جو ، گندم و عدس ) ، باغداری ( گونه های میوه ) و دام پروری ( گاو و گوسپند ) میباشند . ضمناً زبان مردمان این روستا ، ترکی هست .

5 )) ناهار را میهمان خانواده ی آقای چگینی هستیم : خوراک خوش مزه ی مرغ با زیتون ، ترشی ، ماست و دوغ محلّی ، سبزی خانگی و دیگر مخلّفات .

1-4

1-3

1-2

 

درباره ی اشکان هاشمی

اشکان هاشمی هستم ملقّب به مرد همیشه در سفر ؛ زاده ی 6 اردیبهشت 1362 ؛ دل داده ی ایران و تاریخ و طبیعت بی مانندش . سفر رو به صورت رسمی و ثبت شده از 14 اردیبهشت 1385 با سفری دلچسب به استان آذرآبادگان باختری ، آغاز کردم

مطلب پیشنهادی

به سوی گیلان

به سوی گیلان

به سوی گیلان خرداد ماه است و این بار در کنار یک هم سفر جدید …

7 دیدگاه

  1. با تشکر از شما کھ درخصوص روستای ما مطلب نوشتھ اید اما برای تکمیل آن و بعصا اصلاح مواردی را اضافھ میکنم . – ﺍﺳﻣ ﺭﻭﺳﺗﺍ ﺑﺭﮔﺭﻓﺗﻫ ﺍﺯ ﺩﻭ ﺭﻭﺳﺗﺍ ﺍﺳﺗ ﻛﻫ ﺍﻭﻟﯾ ﺩﺭ ﻗﺳﻣﺗ ﺷﻣﺍﻟ ﺷﺭﻗﯾ ﺭﻭﺳﺗﺍ ﺑﻭﺩﺩﻫ ﻛﻫ ﻫﻣ ﺍﯾﻧﻛ ﺟﺯﺀ ﻣﺯﺍﺭﻋ ﺭﻭﺳﺗﺍ ﻣﯾﺑﺍﺷﺩ ﻭ ﻫﯾﭼ ﺍﺛﺭﯾ ﺍﺯ ﺭﻭﺳﺗﺍ ﻭﺟﻭﺩ ﻧﺩﺍﺭﺩ ﻭ ﺣﺩﺍﻗﻟ ﺩﺭ ﺩﻭﯾﺳﺗ ﺗﺍ ﺳﯾﺻﺩ ﺳﺍﻟ ﭘﯾﺷ ﺑﻫ ﺩﻟﯾﻟ ﺯﻟﺯﻟﻫ ﻧﺍﺑﻭﺩ ﺷﺩﻫ ﻭ ﺩﺭ ﺣﺍﻟ ﺣﺍﺿﺭ ﺍﯾﻧ ﺯﻣﯾﻧﻫﺍ ﺑﻫ ﺣﺍﺟﯾ ﺧﺍﻧﺍ ﻣﻋﺭﻭﻓ ﻫﺳﺗﻧﺩ . ﺭﻭﺳﺗﺍﯾ ﺩﻭﻣ ﻫﻣﯾﻧ ﺭﻭﺳﺗﺍﯾﯾ ﺍﺳﺗ ﻛﻫ ﺩﺭ ﺯﻟﺯﻟﻫ ﺳﺍﻟ 1369 ﺍﺯ ﺑﯾﻧ ﺭﻓﺗﻫ ﻭ ﺧﺭﺍﺑﻫ ﻫﺍﯾ آﻧ ﻫﻣ ﺍﻛﻧﻭﻧ ﻣﺷﺧﺻ ﻣﯾﺑﺍﺷﺩ . ﺿﻣﻧﺍض ﺭﻭﺳﺗﺍﯾ ﺩﻭﺩﻫﻫ ﺍﺯ ﺍﻗﻭﺍﻣ ﻣﺍﻧﻧﺩ ﺻﻓﻭﯾﻫ . ﺧﻣﺳﻫ . ﺷﻗﺍﻗﯾ . ﻣﺍﻟﺍﻣﯾﺭ . ﺣﺳﯾﻧﯾ . ﺧﻣﺳﻫ ﻧﮊﺍﺩ ﺗﺷﻛﯾﻟ ﺷﺩﻫ . ﺿﻣﻧﺍ ﺭﻭﺳﺗﺍﯾ ﺩﻭﺩﻫﻫ ﭼﮔﯾﻧﯾ ﻧﺩﺍﺭﺩ .

    • سلام.بر داماد عزیز.
      همینطور گفتیدروستای زیبای دودهه واقعا جای زیباست وپرازخاطره پشینهادمیکنم مردم عزیزازاین روستای تاریخی دیدن فرمایند..
      ماله میر

  2. سلام.وقتتون به خیروخوشی.من فردا سوم اردیبهشت قراره از صبح برم به سمت روستای دودهه چای و قبل اذان مغرب برگردم قزوین.ایا روزه ی من باطل میشه یانه؟؟
    ممنون میشم

  3. مردمان این روستا خوب نیستند

  4. محسن مالامیر

    روستای دودهه به لحاظ آب و هوا (وجود باد مه خنک وافر) و خاک حاصلخیز و رشد درختان نارون(قارا اغاج) فراوان و همچنین وجود امام زاده اسماعیل و مردمان مهربان و یکی از بهترین روستاهای استان قزوین می باشد. این خطه زر خیز، اخر هفته پذیرای تعداد زیادی از هم استانی های عزیز میباشد

  5. قابل توجه مدیران زحمتکش شهر قزوین ؛ روستای دودهه با لحاظ موقعیت فوق العاده ای که دارا میباشد، استعداد مناسبی را برای تبدیل شدن به منطقه نمونه گردشگری را دارا میباشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.