همت آباد
همت آباد ، از مجموعه روستاهای نزدیک به مرکز استان است که کم کم دارد بافت روستایی خود را از دست میدهد ؛
اما به سپاسگزاری خداوند ، هنوز روحیه ی مهمان نوازی مردمانش به هم راه چند خانه ی ارزشمند و زیبای قدیمی و چند پیرمرد و پیرزن دوست داشتنی روستایی در روستای همت آباد ، دیده میشد .
از قزوین تا همت آباد ، دوازده کیلومتر است که میتوان این راه را در بیست دقیقه پیمود .
برای رسیدن به همت آباد ، باید از راه کهن رشت به سوی شهرک ناصرآباد رفت و پس از گذشتن از زیر آزادراه قزوین ـ رشت به روستا رسید .
در همت آباد نیز همانند بیش تر روستاها ، دهیار ، میزبان ماست ؛ آقای روح الاه چگینی .
همت آباد ، نام خود را از کسی به نام همت علی گرفته است که در سال هایی دور ، اقدام به ساخت این روستا و تشکیل زندگی در آن کرده است .
حدود 800 نفر در این روستا ، زندگی میکنند که کار عمده ی آنان ، کشاورزی ، دام داری و رانندگی خودروهای سنگین میباشد . کشاورزی به صورت دیم بوده و فرآورده ها ، دربردارنده ی گندم ، جو و عدس است .
روز بازدید ما از روستا ، روز دهم محرم بود .
به گفته ی دهیار ، ساکنان این جا که از لرها هستند یا در زمان رضاشاه ، تبعید شده اند و یا نیاکان شان ، از افسران لر دوره ی صفوی بوده اند که شاه تهماسب برای نگاهبانی از پایتخت خویش ، قزوین ، آنان را بدین جا کوچانده و در اطراف شهر ، سکونت شان داده است .
همت آباد از شمال با روستاهای اوزون دره ، نادرآباد و چاریز ؛ از جنوب با شهرک های ناصرآباد و محمودآباد نمونه ؛ از باختر با روستاهای مشکین آباد و محمودآباد کهنه و از خاور با روستاهای زویار و اوروس آباد ، هم سایه است .
خانواده های ساکن در این جا از چگینی ، محمدی ، باجلان و خانی هستند . همت آباد ، دارای خانه ی بهداشت ؛ مسجدی که بازسازی شده است ؛ مدرسه ی ابتدائی ؛ آب آشامیدنی لوله کشی ؛ برق ؛ گاز و تلفن ثابت میباشد .
آقایان سیف الاه محمدی ؛ روح الاه چگینی و قدرت الاه چگینی ، هموندان شورای روستا هستند .
سه رشته قنات قدیمی و یک درخت توت کهن سال در کنار باغ های سنتی از دیدنی های روستا هستند . در گورستان روستا ، میتوان از سنگ گورهای قدیمی ، دیدن و عکسبرداری کرد .
با همراهی دهیار عزیز ، به چند خانه ی قدیمی و زیبا ، سر میزنیم و از حال و هوای دلچسب روستایی ، بهره ها میگیریم . برای خوردن ناهار هم به خانه ی زیبای آقای دهیار میرویم .
پس از ناهار با فراخوانی آقای چگینی به سراغ کشتزار هندوانه و انگور وی میرویم و با چیدن میوه های خوش مزه ، انرژی خوبی میگیریم .