1 )) این گرمابه ی کهن در محلّه ی قدیمی سکّه شریحان که امروزه به خیابان کوروش ، نامیست ، قرار گرفته است ؛ اگرچه مالک آن جا از تاریخچه ی درست این گرمابه ، آگاهی ندارد ولی سبک و سیاق ساخت گرمابه ، حکایت از قاجاری بودن آن میکند .
2 )) گرمابه ، همینک ، رهاشده و رو به ویرانیست و اگر ثبت آثار ملّی نشده بود ، چه بسا دیگر اثری از آن بر جای نمیماند .
3 )) درب دولنگه ی چوبی آبی رنگ که حسابی کهنه و رنگ و رورفته شده است به همراه تابلوی شکسته ی گرمابه بر بالای آن ، نخستین عناصری هستند که میتوان دیدشان .
4 )) پس از ورود به گرمابه ، باید از پلّکانی گذشت که به سوی جنوب ، کشیده شده است و سپس وارد محوّطه ی رختکن شد .
5 )) رختکن ، محوّطه ی بزرگیست که در چهار سوی ، فرورفتگی های کوتاهی ، دیده میشوند که با کمدهای چوبی ، پر شده اند . سمت خاوری رختکن به گرم خانه ، راه دارد . کاشی کاری زیبایی بر بالای ورودی گرم خانه ، دیده میشود .
کاشی کاری
6 )) با ورود به گرم خانه با دو حوض کوچک سنگی ، رو به رو میشوم که بر روی یکی از آن ها ، کنده کاری زیبایی ، دیده میشود . سقف این بخش از گرمابه ، دارای ساختار زیباییست . هم دیوار گرم خانه و هم دیوار رختکن تا نیمه ، کاشی شده اند . چند دلو که همان سطل های کوچک پلاستیکی برای شست و شو هستند در گرم خانه ، دیده میشوند .
7 )) بخش دیگری از گرمابه که در سمت جنوبی محوّطه ، قرار گرفته است و دارای طاق هایی است ، چهار حوض ، نام دارد که امروزه ، توسّط مالک به کارگاه چوب بری ، تبدیل شده است .
8 )) به گفته ی مالک ( آقای عبداللّهی ) که انسانی بسیار خوش برخورد است ، این گرمابه تا سه چهار سال پیش هم کار میگرده است . وی ، بیان میدارد که پدرش ، گرمابه را در سال 1360 ، خریداری کرده است ؛ گرمابه ای که در آن هنگام ، قوشه ، نامیده میشده است .
9 )) گرمابه ، دارای چند گنبد کوچک برای تهویه نیز میباشد .
10 )) نشانی درست گرمابه : قزوین ؛ خیابان کوروش ؛ آغاز کوچه ی اعرابیان
سلام
میبینم که همچنان به گشت و گذارین 🙂
خوش بگذره ایشالا
سال نو هم مبارک
درود بر شما ، چه خوب که یادی از من کردید … سال نوی شما هم خجسته باد