جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴

گنجینه ی قاجار

yy

تبریز ؛ خیابان بهشتی ؛ کوچه ی ضیاء الدّوله ؛ سه راه به سمت راست ؛ مستقیم در کنار مدرسه ی شیخ عطّار ؛ خانه ی امیرنظام

ساعات بازدید از این خانه ، ۸ تا ۳۰ : ۱۸ و بهای بلیط آن ، ۳۰۰۰ ریال است .

خانه ی امیرنظام در محلّه ی ششگلان تبریز ، واقع شده است . ششگلان ، یکی از محلّات کهن تبریز بوده که به ویژه در دوره ی قاجار ، سازه های بسیاری در آن ، ساخته شده بود . تاریخ ساخت خانه ی امیرنظام با توجّه به سبک معماری آن به میانه های دوره ی قاجاریّه بازمیگردد . این سازه ، دارای ۱۵۰۰ متر زیرسازه و در دو طبقه ، ساخته شده است . در طبقه ی پایین در بخش مرکزی ، حوض خانه ی گسترده ای هست که با دالان های دو سوی به حیاط و اتاق های کناری ، پیوند می یابد . در بال خاوری ، شمار ۴ اتاق و در بال باختری ، ۷ اتاق هستند . خانه با ستون های سنگی و طاق های آجری ، ساخته شده است . در طبقه ی بالا ، دو تنبی هست که در دو سوی این تنبی ها ، دالان هایی با ایوان بلند سرتاسری ۱۶ ستونی که زیبایی ویژه ای به سازه میدهد ، هست . در دو سوی دالان ها ، اتاق هایی هستند که در بال خاوری ، سالن ۴ و در بال باختری ، ۳ اتاق را دربرمیگیرد . خانه ، دربردارنده ی دو حیاط اندرونی و بیرونی است . از گیراترین بخش های این سازه ، گچبری های زیبا و منقوش میباشد که در نمای اپاختری و نیمروزی به کار رفته است . این سازه به شماره ی ۱۷۴۹ در سیاهه ی آثار مردمی کشور به ثبت رسیده است .

همینک با یک دیگر به بازدید از این خانه ی زیبا که به گونه ی یک گنجینه ی دیدنی درآمده است ، میپردازیم :

۱ )) تالار سکّه ها

۲ )) تالار بافته

۳ )) تالار چینی

۴ )) تالار آبگینه

۵ )) تالار آهنگ

۶ )) تالار فلزّات

۷ )) تالار خاتم

۸ )) تالار سنگ : سنگ یادبود بازسازی تبریز ، پس از زمین لرزه ی سخت سال ۱۱۹۳ ماهی و سنگ یادبود تاجگذاری مظفّرالدّین شاه که از جنس مرمر میباشد به نمایش درآمده اند .

۹ )) تالار اسلحه : گونه های تفنگ تپانچه ، گونه های باروتدان ، گونه های گرز ، رکاب اسبی و تبرزین پولادی در این تالار به تماشای بازدیدکنندگان درآمده است .

۱۰ )) تالار مردان و فرامین

۱۱ )) تالار معماری و شهرسازی : نمونه های کاشی ها و نگاره های کهن از سازه ها و محلّه های تبریز در این تالار به نمایش درآمده اند .

درباره ی اشکان هاشمی

اشکان هاشمی هستم ملقّب به مرد همیشه در سفر ؛ زاده ی ۶ اردیبهشت ۱۳۶۲ ؛ دل داده ی ایران و تاریخ و طبیعت بی مانندش . سفر رو به صورت رسمی و ثبت شده از ۱۴ اردیبهشت ۱۳۸۵ با سفری دلچسب به استان آذرآبادگان باختری ، آغاز کردم

مطلب پیشنهادی

خیابان بلاغی

خیابان بلاغی

خیابان بلاغی خیابان بلاغی از خیابان های قدیمی و اصلی شهر قزوین است که محله …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.