یکی دیگر از برساخته های زیبای دوره ی کریم خان زند ، مسجدیست که به لقب او ، خوانده و نامیده شد : مسجد وکیل . ورودی مسجد وکیل ، ده هزار ریال است و در حال بازسازی میباشد . حیاطی بزرگ با ایوان هایی بلند ، به پیشوازم میآیند . سایه روشن هایی که به دنیال تابش آفتاب در شبستان ، پدید آمده اند ، جلوه ی بسیار زیبایی دارند . ستون های مارپیچ و سنگی زیبا نیز گردشگر کنجکاو را به سوی خود میکشند .
این سازه ی بزرگ که از آثار نامدار کریم خان زند و تاریخ ساخت آن ، 1187 کوچی ماهی میباشد ، دارای جلوخان باشکوهی بوده است . حدود 8660 متر مربّع گستره دارد و دارای سردر باشکوه کاشی کاری و در بزرگ چوبیست . پس از ورود به مسجد از سردر اصلی آن در سوی اپاختر و گذشتن از یک هشتی و دو راهروی پهن رو به روی هم ، وارد صحن مسجد میشویم . صحن مسجد با تخته سنگ های گسترده ، فرش شده است . مسجد ، دارای دو ایوان اپاختری و نیم روزی میباشد . ایوان اپاختری که به طاق مروارید ، نامدار است ، دارای کاشی های هفت رنگ با طرح های گیاهی و هندسی است و ازاره های مرمر سبز آن از دیدگاه گونه ی سنگ و سنگ تراشی ، بی مانند است .
در پشت ایوان نیم روزی ، شبستان تابستانی مسجد ، واقع است که دارای چهل و هشت ستون سنگی یک پارچه با طرح مارپیچ زندیّه و طاق های ضربی متناسب با کاشی کاری میباشد . در میانه ی بر باختری این شبستان ، یک محراب کاشی کاری که سال 1244 کوچی خورشیدی را دارد و در کنار آن ، یک منبر 14 پلّه از سنگ مرمر یک پارچه ساخته اند .
شبستان زمستانی مسجد در پشت اتاق های پیشانی خاوری ، قرار دارد و دارای دوازده ستون سنگی ساده است . در نوشته های سردر ورودی و کناره ی ایوان از نشانه های قرآنی با خطوط ثلث و نسخ سپید در زمینه ی لاجوردی ، بهره برده شده است . نام های فتح علی شاه و ناصرالدّین شاه قاجار و حکمرانان و کسان دیگر هم با یادآوری سال و تاریخ ، متعدّد به چشم میخورد .