مرکزی
1 )) آرامگاه مهرشاد شهیدی
رخدادهای تلخ سال 1401 و اعتراضات گسترده به حجاب اجباری و درگذشت نابهنگام زنده یاد مهسا امینی در مرکز گشت ارشاد تهران ، جوانان زیبا و رشید بسیاری را از مردم ایران گرفت . بیش تر شهرهای ایران ، برومندانی را پیشکش راه آزادی کردند . یکی از این جوانان زیبا ، مهرشاد شهیدی نازنین از اراک بود ؛ مهرشاد در رستوران بوته ی اراک ، کار میکرد . جوان بود و زیبا .
در سفرم به اراک ، سری به آرامگاه این پسر زیبای نازنین در آرامستان باغ جنت اراک زدم ؛ از هر کسی از مردم که میپرسم ، آرامگاه مهرشاد را میشناسد و مرا راهنمایی میکند . آرامگاه مهرشاد که با تصوری از او ، آراسته شده در محفظه ای شیشه ای ، واقع شده است و بر روی سنگ مرمر آن ، چنین نگاشته اند :
مهرشاد شهیدی نژاد منفرد طهرانی
آبان 1401
آبان 1381
یا رب این نوگل خندان که سپردی به منش / میسپارم به تو از دست حسود چمنش
2 )) رستوران بوته
این رستوران که در شهر اراک از آوازه ی خوبی نیز برخوردار است ، پس از کشته شدن مهرشاد نازنین که آشپز این جا بوده ، نامورتر شده است . رستوران ، شلوغ است و ما مجبور میشویم برای استفاده از فضا و غذای آن جا ، نوبت بگیریم ؛ سررسیدن نوبت مان ، حدود بیست دقیقه زمان میبرد . در رستوران با دو تن از دوستان و هم چنین با مسؤول رستوران ، درباره ی مهرشاد ، صحبت میکنیم .
یکی از دوستانش که هم کلاسی مهرشاد نیز بوده از او به تعریف و ستایش میپردازد ؛ مسؤول رستوران ، برخورد زیادی با مهرشاد نداشته است ؛ چون شمار آشپزهای رستورانش ، بالاست . یاد و نام جوان زیبای ایرانی را در محل کارش ، گرامی میداریم .
3 )) گرمابه ی چهار فصل
این گرمابه ، یکی از زیباترین سازه های تاریخی شهر اراک و هم چنین از گرمابه های نامدار ایران زمین است . امروزه این گرمابه ، تبدیل به گنجینه ای بزرگ شده است که در آن ، میتوان به نظاره ی فرهنگ استان مرکزی نشست .
بخش های این گرمابه ، عبارتند از : میاندر گرمابه ی زنان ؛ گرم خانه ی زنان ؛ سربینه ی زنان ؛ سربینه ی اقلیت های مذهبی ؛ انبار سوخت و هشتی پیوندی ؛
نکته ی یگانه ی این گرمابه ، توجه ویژه ی سازندگان آن به اقلیت های مذهبی میباشد . این گرمابه ، بخش هایی چند برای بهره گیری اقلیت های مذهبی دارد .
4 )) آرامگاه سیدخندان
گفته میشود کسی که نام یکی از پل های مهم تهران را به خود ، ویژه ساخته است یعنی سید خندان در آرامگاهی در استان مرکزی ، روستای هرایجان ، آرمیده است . به این روستا که میروم در محوطه ی گورستان باصفایش که پر از برف شده ، آرامگاه وی را از زیر انبوهی از برف ، بیرون میآورم .
سید جعفر گل مولا ملقب به سیدخندان
فرزند میرسیدعلی
14 صفر 1361 هجری قمری
سیدخندان ، پیرمردی خوش رو و مهربان بوده که قهوه خانه ای در محله ی امروزی پل سیدخندان داشته و از عابران و مسافران با رویی خوش ، پذیرایی میکرده است .
5 )) بوستان سرچشمه
به شهر محلات میروم و به سوی بوستان زیبای سرچشمه . پیاده روی ، بهره گیری از هوای دلچسب زمستانی ، عکس و فیلم برداری و نوشیدن و خوردن تنقلات در این بوستان دلچسب و زیبا ، انرژی زیادی به من میدهد .