پنج‌شنبه 30 فروردین 1403
خانه / دژها / دژ میلک

دژ میلک

دژ میلک

دورنمای روستای میلک

دژ میلک ( 26 اردیبهشت 1393 )

علی رضا هاشمی ، رضا حاج ابوطالبی ، حسن ترابی ، حامد فیّاض پور ، پروین کپورچیان ، مریم ترابی ، مهدی پیروندی ، رسول علیخانی و زینب هاشمی

الموت را به راستی ، میتوان مهد زیبایی ها و شگفتی ها نامید ؛ با این که حدود ده سال است که در حال گشت و گذار در جای جای و نقطه نقطه ی این خطّه ی رازآلود هستم ولی باز هم میبینم که الموت ، سخنانی برای گفتن دارد . این بار به سوی روستایی میرویم در الموت باختری به نام روستای میلک تا از دژ و غاری ، بازدید کنیم که به نام همین روستا ، خوانده میشود . در ساعت 19 : 7 و کیلومتر 97596 از شهر کاسپین ، بیرون رفته و پس از پشت سر گذاشتن روستای زرشک و پیش از رسیدن به شهر رازمیان به یک چهارراهی میرسیم که راه میانی آن به سمت روستای میلک میرود . بر پایه ی تابلوی نصب شده در این تقاطع ، از این جا تا میلک ، ده کیلومتر راه است . پس از چند کیلومتری ، باز به یک سه راهی میرسیم که راه سمت راست به سوی روستای ورگیل و راه سمت چپ به سوی روستای میلک میرود . سه راهی پسین را نیز به سمت راست میرسیم . تا این که در ساعت 20 : 9 و کیلومتر 97647 به روستای میلک میرسیم که با مجموعه ای انبوه از باغ های فندق ، انگور و میوه های دیگر ، پوشانده شده است . روستای میلک ، پایان راه از این سمت است . ماشین ها را در جای مناسبی ، پارک کرده و پس از گرفتن راهنمایی از یکی از اهالی در ساعت 35 : 9 به سوی دژ و غار که در گویش اهالی ، اسکول ، خوانده میشود به راه میافتیم .

دژ میلک

من در آغاز راه

راه پاکوب مشخّصی که از میان باغ ها میگذرد تا آن که از روستا ، بیرون میرود .

دژ میلک

بچه ها در میانه ی راه

هنگامی که به یک درّه ی ژرف میرسیم ، مجبور میشویم که بخشی از راه را که سربالایی بسیار تندی هست ، گذر کنیم تا به کناره ی دژ برسیم . سرانجام در ساعت 35 : 10 به پای دژ میلک و دهانه ی غار یا اسکولی میرسیم که در کنار دژ ، واقع شده است ؛ گویا این دژ از مجموعه دژهای مربوط به یاران حسن صباح بوده است که در این نقطه ی پنهان کوهستانی ، واقع شده است .

دژ میلک

اسکول و دژ میلک

دژ میلک

بچه ها و من در کنار اسکول

آن چه از دژ ، دیده میشود ، بسیار کوچک میباشد . به گفته ی روستاییان ، این دژ ، هنوز به گونه ی کامل ، مورد شناسایی قرار نگرفته و خانم دکتر چوبک ، مسؤول باستان شناس پایگاه الموت ، ضمن آن که برای مطالعه در مورد این دژ به این جا ، آمده است ولی موفّق به بالارفتن از تخته سنگ های بزرگ و رفتن به درون دژ نشده است . پای دژ ، یک داربست نیمه ساز نیز دیده میشود . آجرچینی های اندکی از دژ ، دیده میشوند که بخشی از آن ها ، فروریخته اند . غار یا اسکول کنار دژ نیز ژرفای زیادی ندارد و کوچک است .

دژ میلک

دیوارچینی دژ

پس از لختی استراحت ، نگاره برداری و گشت در اطراف برای صرف ناهار به کنار جویباری کوچک در پایین دست میرویم .

دژ میلک

بچه ها پس از صرف ناهار

دژ میلک

نمای اسکول از دوردست

دژ میلک

توی روستای میلک ، یه پیشوازاده ی کوچیک هست به نام اسماعیل از فرزندان موسی کاظم ؛ یه نگاره با ضریح این پیشوازاده میگیرم .

درباره ی اشکان هاشمی

اشکان هاشمی هستم ملقّب به مرد همیشه در سفر ؛ زاده ی 6 اردیبهشت 1362 ؛ دل داده ی ایران و تاریخ و طبیعت بی مانندش . سفر رو به صورت رسمی و ثبت شده از 14 اردیبهشت 1385 با سفری دلچسب به استان آذرآبادگان باختری ، آغاز کردم

مطلب پیشنهادی

استان سمنان

استان سمنان

استان سمنان با همراهی هم سفر عزیزم ، مرصاد میریم به سوی استان سمنان تا …

3 دیدگاه

  1. دوستان خوب وهمسفران همیشگی ایراانگشت جایتان خالی ویادتان گرامی منتظرحضور سبزتان هستیم)(اقاسعیدوزینبی نداجونم مهشید کتایون رویا اقا احسان ویوسف و…)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.