جمعه 27 مهر 1403
خانه / آرامگاه ها / تهران ؛

تهران ؛

تهران ؛

تهران ؛ دل ایران ؛ پایتخت دوست داشتنی ولی شلوغ ایران ؛ بزرگ ترین و پرجمعیت ترین شهر ایران .

باز هم میزبان من است .

1 )) بام تهران

تهران

نقطه ای است بر فراز شهر تهران ؛ به گونه ای که هنگامی که به آن جا میروید ، میتوانید بیش تر شهر را تا دوردست هایش به نظاره بنشینید . ساعت چهار و نیم بامداد به راه میافتم و در پل پردیس ، فرشاد را هم سوار میکنم .

میخواهیم هر چه زودتر به بام تهران برسیم تا خلوت تر باشد و بتوانیم بیش تر بهره ببریم . هوا ، سرد است و هر چه به سوی بلندی های تهران میرویم ، سردتر میشود .

هنگامی که به محوطه ی پارکینگی ولنجک میرسیم ، برف شدیدی ، آغاز به باریدن میکند . خودرو را در پارکینگ گذاشته ، لباس های گرم را پوشیده ، چتر را برمیدارم و پیاده ، راهی سربالایی را میپیماییم .

تهران

این پیاده راه ، ویژه ی کسانی است که راه بام تهران را از پارکینگ تا بام ، پیاده روی میکنند و چه پیاده روی خوشایندی است . هر چه بالاتر میرویم ، هوا ، سردتر و بارش برف ، شدیدتر میشود .

آن گاه که به بام میرسیم ، برف ، کاملن همه جا را سپیدپوش نموده است .

تهران

2 )) آرامگاه علی اکبر دهخدا

تهران

علی اکبر دهخدا در محوطه ی آرامگاهی خانوادگی در گورستان تاریخی ابن بابویه شهرری ، خفته است که نوشته ای آبی رنگ دارد با تاریخ هفتم اسپند 1334 .

بر بالای سنگ آرامگاهش ، عکس او را نصب کرده اند و بر سنگش ، چنین نگاشته اند :

(( آرامگاه علامه شادروان علی اکبر دهخدا فرزند مرحوم خان باباخان

تولد 1258 شمسی

وفات هفتم اسفند 1334 ))

دهخدا در سال 1258 خورشیدی در تهران ، زاده شد . پدر دهخدا ، خان باباخان ، اهل قزوین بود و پیش از زایش وی به تهران آمده بود و در این شهر ، ساکن شده بود .

علی اکبر ، ده ساله بود که پدرش درگذشت . دهخدا با سرپرستی مادر ، تحصیل خود را پی گرفت . یکی از بزرگان آن عصر به نام شیخ غلام حسین بروجردی ، آموزش دهخدا را بر دوش گرفت .

پس ترها که مدرسه ی سیاسی در تهران ، گشایش یافت ، دهخدا در آن جا به تحصیل پرداخت .

به علت هم سایگی با حاج شیخ هادی نجم آبادی ، دهخدا با وجود کمی سن از دانش آن فرد ، بهره میبرد و در همان زمان به فراگرفتن زبان فرانسوی پرداخت و سپس به اروپا رفت و در آن جا ، زبان فرانسوی و آموزه های جدید را تکمیل کرد .

بازگشت دهخدا به ایران ، هم زمان با آغاز مشروطیت بود . در حدود سال 1285 خورشیدی با هم کاری میرزاجهانگیرخان شیرازی و با سرمایه ی قاسم خان تبریزی ، روزنامه ی صور اسرافیل را چاپ کرد .

بخش چرند و پرند در این روزنامه را او با امضای دخو مینوشت . دخو ( کوتاه شده ی دهخدا ) ، شخصیت خیالی ساده دل حکابت ها و مثل های مردم قزوین است . دهخدا ، پس ترها ، نام خانوادگی خود را از همین نام گرفت .

پس از تعطیل مجلس در دوره ی محمدعلی شاه ، دهخدا با گروهی از آزادی خواهان به اروپا رفت .

پس از برکناری محمدعلی شاه ، دهخدا از سوی مردم تهران و کرمان به نمایندگی مجلس، برگزیده شد و به درخواست ازادی خواهان به مجلس رفت .

در دوران جنگ جهانی بکم ، دهخدا در یکی از روستاهای چهارمحال و بختیاری ، گوشه نشین بود . پس از جنگ به تهران آمد و از کارهای سیاسی ، کناره گرفت و به خدمت دانشی و فرهنگی ، مشغول شد .

سرانجام در هفتم اسپند 1334 خورشیدی در تهران درگذشت و در گورستان ابن بابویه به خاک سپرده شد .

دهخدا در ادبیات عهد انقلاب مشروطه ، باهوش ترین و دقیق ترین طنزنویس است . او ، سروده هایش را در قالب های معهود مثنوی ، غزل ، مسمط ، قطعه ، دوبیتی و رباعی ، سروده است .

مسمط (( یاد آر ز شمع مرده یاد آر )) که در سوگ میرزاجهانگیرخان شیرازی ، مدیر روزنامه ی صور اسرافیل ، سروده است از بهترین سروده های نوین پارسی به شمار میآید .

از جمله آثار دهخدا ، میتوان به واژه نامه ی دهخدا ( مفصل ترین کتاب واژه در زبان پارسی که دهخدا برای گردآوری این کتاب ، نزدیک چهل سال وقت صرف کرده است ) ؛ برگردان عظمت و انحطاط رومیان ؛ گردآوری منتسکیو ؛ برگردان روح القوانین اثر منتسکیو ؛ فرهنگ فرانسوی به زبان پارسی ؛ تصحیح لغت فرس اسدی ؛ تصحیح صحاح الفرس ؛ تصحیح یوسف و زلیخا ؛ پندها و کلمات قصار ؛ تعلیقات بر دیوان ناصر خسرو و دیوان اشعار ، اشاره داشت .

تهران

3 )) رستوران علی دایی

تهران

از شهرری به سرعت ، خودمان را به کامرانیه میرسانیم ؛ یعنی از جنوب به شمال تهران میرویم تا برای ناهار در رستوران آقای علی دایی باشیم ؛ رستورانی با نام تن فور اور ( Ten For Ever ) .

این رستوران زیبا و البته گران در طبقه ی دهم برج روماسنتر در محله ی اعیان نشین کامرانیه ی شمالی تهران ، قرار گرفته است .

تهران

با ورود به رستوران ، تصویری جذاب از آقای دایی را میبینیم و با برخورد خوب کارکنان رستوران ، وارد میشویم . این جا ، هم کافه دارد و هم رستوران .

به نظرم محیط رستوران ، خیلی اعیانی نیست ؛ مرتب و منظم و در عین حال شکیل و شیک است .

غذاها و نوشیدنی های مورد سفارش ما = فایتا ، استیک گوشت ، موهیتو و آب پرتقال .

تهران

4 )) قصر آبی پارس

تهران

آخرین جای بازدیدی و تفریحی مان ، مجموعه ی قصر آبی پارس هست با بلیطی نفری 80 هزار تومان . مجموعه ای دارای استخر ، آبزن ( جکوزی ) ، سالن ماساژ و سونای خشک و بخار .

 

درباره ی اشکان هاشمی

اشکان هاشمی هستم ملقّب به مرد همیشه در سفر ؛ زاده ی 6 اردیبهشت 1362 ؛ دل داده ی ایران و تاریخ و طبیعت بی مانندش . سفر رو به صورت رسمی و ثبت شده از 14 اردیبهشت 1385 با سفری دلچسب به استان آذرآبادگان باختری ، آغاز کردم

مطلب پیشنهادی

رودخانه ی کلنجین

رودخانه ی کلنجین

رودخانه ی کلنجین رودخانه ی کلنجین در استان قزوین ، شهرستان آوج ، واقع هست …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.