جمعه 2 آذر 1403
خانه / استان ها / قزوین / بیمارستان بوعلی

بیمارستان بوعلی

 به نام خداوندگار زیبایی

 بازدید از بیمارستان بوعلی

3 آذر 1391

گردشگران : هشت نفر ( علی رضا هاشمی ، محمّد کوچک تبار ، احسان حلّاجان ، جواد دانیال زاده ، مرجان چگینی ، احمد حرزاده ، رسول علیخانی و بریر حرزاده  )

بیمارستان بوعلی

من و بچه ها در برابر سردر بیمارستان 

بازدید از بیمارستان ها و آشناشدن با کار سخت بیمارستانی و کسانی که در این مراکز به ارائه ی خدمات ، مشغول هستند و هم چنین آشنایی نزدیک با درد بیماران ، یکی از برنامه های مرد همیشه در سفر و هم سفران اوست . قرعه ی نخستین بازدید بیمارستانی به نام بیمارستانی قدیمی که یکی از کهن ترین بیمارستان های شهر کاسپین می باشد یعنی بیمارستان بوعلی سینا افتاد . پس از اخذ معرّفی نامه از سازمان میراث فرهنگی ، مراجعه به دانشگاه علوم پزشکی و اخذ دستور برای مدیریّت بیمارستان بوعلی و هم چنین تحمّل یک بار بدقولی و بی برنامگی از سوی مدیریّت این بیمارستان ، سرانجام در ساعت ده صبح آدینه سوم آذرماه با حضور در این بیمارستان و انجام هماهنگی های لازم ، مقرّر می شود که از بخش های زیر ، بازدید نماییم :

1 ) آزمایشگاه

2 ) رادیولوژی

3 ) سردخانه

4 ) آمبولانس

5 ) بخش های داخلی

6 ) بخش اعصاب

7 ) بخش آی سی یو

8 ) بخش سی سی یو

9 ) بخش چشم

10 ) بخش قلب

  بیمارستان بوعلی سینا در سال 1331 هجری شمسی در خیابان بوعلی کاسپین ، تأسیس شده است ؛ البتّه این تاریخ ، دقیق نیست و فقط از روی کاشی نوشته های نصب شده بر سردر برخی قسمت ها ، می توان این را گفت . مساحت تقریبی این مرکز بهداشتی ـ درمانی ، حدود 29000متر مربّع می باشد و ریاست فعلی آن بر عهده ی آقای دکتر شعیب نعیمیان است .

  من و مرجان به سوی بخش قلب ، محمّد و جواد به سوی بخش چشم ، بریر و احسان به سوی بخش اعصاب و رسول و احمد به سوی آزمایشگاه می روند :

  الف ـ در بخش قلب که به نظر می رسد یکی از قدیمی ترین بخش های بیمارستان است ، بیمارانی بستری هستند که دچار عارضه های خفیف یا شدید قلبی می باشند . در این بخش با چند تن از بیماران به گفت و گو می نشینیم . یکی از آن ها که 52 سال سن دارد و 3 روز است که در این بخش ، بستری شده است ، دچار ناراحتی قلبی است و بر اثر سکته ی ناقص قلبی به بیمارستان ، منتقل شده است . وی ، سابقه ی مصرف سیگار ، چربی خون و کم تحرّکی داشته است . فرد دیگری که دچار تنگی نفس نیز می باشد ، دارای 77 سال سن است و دچار عارضه ی CHF می باشد . به گفته ی خانم پزسکی که در اتاق ، حضور دارد ، این عارضه به معنای بلوک کامل رگ هاست یعنی بسته شدن رگ ها . آقای دیگری که 42 سال دارد و 4 سال پیش ، دچار سکته ی قلبی شده است نیز در این بخش ، بستری است . وی با انجام عمل آنژیوگرافی و جرّاحی پلاستیک جهت گذاشتن فنر در قلبش به مداوای خود پرداخته است . او هم به مدّت 17 سال سیگار می کشیده است . فرد دیگری که 62 سال دارد ، پارسال دچار سکته ی خفیف شده و با انجام آنژیوگرافی ، متوجّه لزوم کارگذاشتن فنر در قلبش گشته است . به گفته ی وی ، مصرف غذاهای نامناسب ، ناراحتی اعصاب و استرس های روزانه ، علّت های مهمّ بیماری قلبی وی هستند .

  ب ـ در بخش چشم ، بیماران عفونی از دیگر مبتلایان به بیماری های چشمی ، جدا می شوند . به گفته ی مسؤول این بخش ، بخش چشم ، یکی از خلوت ترین بخش های بیمارستان بوعلی است که عموماً ، پذیرای بیماران مبتلا به آب مروارید و عفونت های چشمی است . به گفته ی او ، بیماری آب مروارید ، معمولاً در سنّ بالای 40 سال ، فرد را گرفتار می سازد و کم تر ، دیده شده است که افراد زیر 40 سال به این بیماری ، دچار شوند . وی ، بیان کرد که افراد مبتلا به آب مروارید ، پس از پذیرش در طبقه ی دوم همین بخش ، مورد عمل جرّاحی قرار می گیرند و ظرف 48 ساعت نیز مرخّص می شوند .

  ج ـ بر خلاف تصوّر عموم ، در بخش اعصاب ، بیماران مبتلا به سکته های مغزی ، بیماری های مغز و اعصاب ، تشنّج و MS ، بستری شده و تحت درمان قر ار می گیرند . به گفته ی خانم صحراکاران که مسؤول این بخش است ، بیماران تا سنّ یک ماهه هم در این بخش ، دیده می شوند . این بخش به صورت سه نوبته ، فعّالیّت می کند و ویزیت بیماران ، هر روز صبح توسّط پزشک ، انجام می شود . نوبت های صبح و عصر این بخش ، هر یک ، 7 ساعت از ساعت 7 صبح تا 14 بعدازظهر و از ساعت 14 تا 21 شب و نوبت شب هنگام نیز 7 ساعته از 21 تا 7 صبح فردا می باشد .

  د ـ در آزمایشگاه ، آقای سیامک باباخانی به ارائه ی توضیحات مفصّلی می پردازد :

  آزمایشگاه به 5 بخش زیر ، تقسیم می شود :

  1 ) بخش بیوشیمی : در این بخش ، آزمایش های اوره ، قلبی ، کبدی ، کلیوی ، قند و مانند این ها به انجام می رسند .

  2 ) بانک خون : در این قسمت ، خون در دستگاهی ، نگه داری می شود که آن را در دمای 37 درجه ی سانتی گراد که دمای عمومی بدن انسان است و در حال گردش دائمی ، نگاه داری می کند تا از لختگی آن ، جلوگیری شود . به گفته ی آقای باباخانی ، هر واحد خون ، 200 سی سی است . خون آزمایش شده به مدّت یک هفته ، نگاه داری می شود تا اگر آزمایش به مشکلی ، برخورد و نیاز به آزمایش مجدّد بود از همین خون ، استفاده شده و نیاز به خون گیری مجدّد نباشد .

  3 ) اتاق کشت : در این اتاق ، باکتری ها را کشت می کنند یعنی آن ها را به نوعی زنده نگه می دارند و محیطی را برای زندگی آن ها ، فراهم می نمایند تا نوع داروهای موردنیاز برای رویارویی با باکتری ها را متوجّه شوند . وقتی باکتری ها ، رشد پیدا می کنند ، توسّط آنتی بیوتیک های مختلف ، مورد آزمایش قرار می گیرند تا عملکردشان ، مطالعه شود .

  4 ) بخش هورمون : این بخش ، مجهّزترین بخش آزمایشگاهی در سطح استان کاسپین است که برای انجام آزمایش های پیچیده ی هورمونی ، از آن ، استفاده می شود .

  5 ) بخش پاتولوژی : در این قسمت ، بافت های بدن افرادی که در نواحی مختلف بدن ، مورد عمل های جرّاحی متفاوت قرار گرفته اند برای نمونه برداری و انجام آزمایش های بیش تر ، نگه داری شده و مورد مطالعه قرار می گیرند .

  من و مرجان به سمت رادیولوژی می رویم که محمّد و جواد را در آن جا می بینیم . این بخش در کنار بخش سونوگرافی ، قرار گرفته است .

  ه ـ در رادیولوژی ، عموماً افراد مسن ، مورد معاینه واقع می شوند . در این بخش ، عکس های رنگی برای کلّیه ، روده و معده ، برداشته می شود . دستگاه مورد استفاده در این بخش ، دستگاه بزرگی است که فلوروسکپی ، نام دارد و دارای تجهیزات متعدّدی مانند بوکی استند ، منبع اشعّه و جز آن هاست . این دستگاه ، با مارک GE و امریکایی است . مدل های دیگری از این دستگاه با نام های تجاری زیمنس ، ساخت آلمان و پارس پاد ساخت ایران نیز مورد استفاده هستند . با استفاده از این دستگاه ، می توان جریان داروهای مصرفی بیمار را در درون بدن وی دید .

بیمارستان بوعلی

دستگاه فلوروسکپی

و ) بخش داخلی به سه قسمت ، تقسیم شده است که ما به یکی از قسمت ها می رویم .  قسمتی که ما به آن مراجعه می کنیم ، عموماً بیماران دیابتی ، کلیوی و عمومی را در خود ، جای داده است . به عنوان نمونه با بیماری به گفت و گو می نشینیم که دچار کراتیک کلّیه شده و هر دو الی سه روز ، مورد آزمایش قرار می گیرد . وی ، 55 سال سن دارد و دچار عارضه ی کوچک بودن کلّیه نیز هست . بیمار دیگر ، مبتلا به دیابت است . وی ، دو بار در روز ، از انسولین ، استفاده می کند و حدود 6 سال است که به این عارضه ، مبتلاست . وی علائم این بیماری را تشنگی زیاد و پرادراری می داند . بیمار دیگری که 76 سال دارد ، مبتلا به عارضه ی کلّیه است و دیالیز می شود ، وی ، پیرمردی تنهاست که کسی را ندارد و وقتی با ما به صحبت می نشیند ، اشک در چشمانش ، حلقه می زند . بیمار دیگری که 45 سال دارد بر اثر تنگی نفس ، تب ، سرفه و عطسه های مکرّر به بیمارستان ، مراجعه کرده و به گفته ی پزشک ، مبتلا به عفونت ریوی می باشد . در بخش داخلی 3 که احمد و رسول به آن جا رفته اند ، بیماران مبتلا به سرطان ، بستری هستند که عموم آن ها ، دچار سرطان دستگاه گوارش می باشند . سنّ بیماران بستری در این بخش از 12 سال به بالاست . این افراد ، اطّلاعی از بیماری خود ندارند و در این بخش ، تحت پرستاری پشتیبانی ( ساپورتیک ) ، واقع می شوند . راهنمای ما در این بخش ، خانم رضوی است .

  ز ـ در بخش ICU ، خانم حاجی زاده به ارائه ی توضیحات می پردازد . در این بخش ، بیماران مختلف و متفاوتی ، مراجعه می کنند به جز بیماران تصادفی ؛ چرا که بیمارستان بوعلی ، کلّاً ، بیمار تصادفی ، پذیرش نمی کند . در این بخش ، هز سه بیمار ، یک پرستار دارد ؛ در حالی که میزان استاندارد آن ، یک پرستار برای هر دو بیمار است . بازدید از این بخش به مدّت یک ربع به طول می انجامد که با پوشش مخصوص پیراهن استریل و دم پایی و توسّط احسان و بریر ، انجام می شود . در این بخش در هر دو ساعت ، علائم بیمار بستری ، بررسی می شود ؛ مگر این که بیمار در شرایط خاصّی باشد و نیاز به مراقبت بیش تری ، احساس شود . زمان ویزیت پزشک ، صبح ها از ساعت 10 الی 13 و بعدازظهرها در ساعت 17 یا 18 ، صورت می گیرد . رزیدنت داخلی هم عصر یا شب برای ویزیت می آید . پزشک بی هوشی نیز صبح و شب ، دو بار برای ویزیت ، مراجعه می کند . بیش تر بیمارانی که به این بخش ، آورده می شوند ، هوشیار نبوده و به دستگاه تنفّص مصنوعی ، متّصل می شوند .

  ح ـ بخش CCU نیز به دو بخش 1 و 2 ( آقایان و خانم ها ) ، تقسیم می شود . بیمارانی که پس از حمله ی قلبی به زندگی عادی بازمیگردند به این بخش ، آورده می شوند تا مورد آزمایش ها و مراقبت های بیش تر و ویژه تر ، قرار گیرند . بخش یک ، دارای 8 تخت و بخش 2 ، دارای 12 تخت است . احمد و رسول به این بخش رفته اند .

  ط ـ در سردخانه با دو ردیف دو تایی یخ چال های مخصوص اموات ، آشنا می شویم . دفتری هم در آن جا هست که نام متوفّیان را در آن به ثبت می رسانند . با بازکردن در یکی از یخ چال ها ، کشویی را می بینیم که متوفّی را درون آن ، قرار می دهند . سردخانه در انتهائی ترین قسمت بیمارستان ، قرار گرفته است و این یعنی پایان راه .

  ی ـ و در پایان از درون یک آمبولانس زیبا و مجهّز هم که با مارک تویوتا ، جلب نظر می کند ، بازدید می کنیم . اتاق پشتی آمبولانس ، دارای یک تخت ، یک صندلی برای هم راه بیمار یا پزشک و قفسه هایی مجهّز به موادّ ضروری و نخستین پزشکی است .

بیمارستان بوعلی

من و بچه ها در کنار میدان اصلی بیمارستان

بیمارستان بوعلی

بچه ها در کنار آمبولانس

بیمارستان بوعلی

بچه ها و آقای طاهرخانی ( سرپرستار بیمارستان )

بیمارستان بوعلی

خودم در آمبولانس

بیمارستان بوعلی

و پایان راه ………. سردخانه

درباره ی اشکان هاشمی

اشکان هاشمی هستم ملقّب به مرد همیشه در سفر ؛ زاده ی 6 اردیبهشت 1362 ؛ دل داده ی ایران و تاریخ و طبیعت بی مانندش . سفر رو به صورت رسمی و ثبت شده از 14 اردیبهشت 1385 با سفری دلچسب به استان آذرآبادگان باختری ، آغاز کردم

مطلب پیشنهادی

ایلام جان

ایلام جان

ایلام جان 1 )) تنگ کافرین یکی از جذابیت های طبیعی استان ایلام ، تنگ …

2 دیدگاه

  1. ایول به این میگن بازدید
    جامع و کامل
    خیلی حال داد خوندنش

  2. بسیار عالی بود واقعا گزارش جامعی از بیمارستان بوعلی بود که من یک بار بیشتر اونجا نرفتم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.