باز هم تهران …
باز هم تهران …. چشم به راه ماست تا پذیرای مان شود با سه دیدنی جذابش
1 )) باغ غذا
باغ غذا در کنار باغ کتاب ، قرار دارد و از مکان های دیدنی و تفریحی تهران است که در آن ، میتوان با انواع غذاها و نوشیدنی ها ، آشنا شد و آن ها را تجربه کرد .
کار متفاوتی که در باغ غذا شده ، به نمایش درآوردن گونه های زیبایی از خودروها و موتورسیکلت های کلاسیک و تاریخی است که در داخل برخی از آن ها ، قهوه سرا برپا شده است .
در باغ غذا ، آب دوغ خیار میخوریم ؛ خیلی میچسبد .
خیابان گردی در یکی از خیابان های تاریخی و زیبای تهران به نام بولوار کشاورز ، برنامه ی دیگر ما در این سفر است .
بوستان لاله و کافه کتاب و رستوران بلخ از مراکز مهم این خیابان هستند .
در آغاز دوره ی ناصرالدین شاه ، تهران با گستره ای حدود 15 کیلومتر مربع و جمعیتی چند ده هزار نفری از راه 26 رشته کاریز ، سیراب میشده است .
با افزایش جمعیت و بروز مشکل کم آبی ، امیر کبیر به اندیشه ی انتقال آب رودخانه ی کرج به تهران افتاد ؛ اما در آن هنگامه ، این طرح ، عملی نشد و تا اواخر دوره ی ناصرالدین شاه ، نهایت کارها برای فراهم کردن آب ، کندن چند قنات دیگر بود .
در حدود سال 1300 خورشیدی ، هم گام با رشد جمعیت و اندیشه ی گسترش شهر تهران ، در سال 1306 با کندن آب راهه ای خاکی به درازای 53 کیلومتر ، عملی شد .
به دنبال لوله کشی آب آشامیدنی تهران در دهه ی 1330 و اندیشه ی برپایی بوستانی در محل میدان اسب دوانی جلالیه ( بوستان لاله ) ، رود آب کرج ، تبدیل به بولوار شد که پس از چندی ، آن را بلوار الیزابت ، نام نهادند .
شکل گیری این بولوار به راستای رود (( آب کرج )) به عنوان یک بولوار شاخص و به سبک نوین در شهر تهران با امکانات پذیرایی و گردشگری در کنار بوستانی بزرگ ، این محور را تبدیل به یک نشانه ی شهری کرد .
کارهای اجرائی پروژه به درازای 1700 متر که توسط مهندس سرفراز غزنی ، طراحی شده بود با نظارت وی در سال 1336 ، آغاز شد و در سال 1338 با سرمایه ی شست میلیون ریالی به پایان رسید و قرارگیری ساختمان وزارت کشاورزی و منابع طبیعی در کنار این محور شاخص ، سبب تغییر نام آن به بولوار کشاورز ، پس از پیروزی انقلاب شد .
این بولوار در سال 1396 با کوشش سازمان زیباسازی شهر تهران و شهرداری منطقه ی 6 ، دوباره مورد بهسازی و ساماندهی قرار گرفت .
طول این بولوار ، دو کیلومتر است که در سمت خاوری باختری از میدان ولی عصر ، آغاز شده و به خیابان دکتر قریب ، پایان میگیرد . میانه ی این بولوار ، پیاده رویی سرسبز و بوستان گونه است .
این بولوار به ثبت ملی رسیده است .
3 )) خانه ی فخرالدوله
این خانه ی تاریخی قاجاری ، امروزه به خانه ی مداحان تهران ، نامور شده است . یک حیاط و یک حوض بزرگ در کنار خانه ، دیده میشوند . خانه ، آجری است و سه طبقه دارد .
این ساختمان از سازه های اواخر دوره ی قاجار و منسوب به بانو اشرف الملوک امینی ملقب به فخرالدوله میباشد .
این سازه به دنبال عوامل آسمانی و محیطی ، فرسوده و در حال ویرانی بود که پس از پیگیری های شهرداری تهران ، بهسازی شد .