پنج‌شنبه 6 اردیبهشت 1403
خانه / باغ ها / باغ دلگشا

باغ دلگشا

یکی دیگر از باغ های زیبای شیراز ، باغ دلگشاست . در همان ورودی این باغ ، بنری ، نصب شده و بر روی آن ، هشدارهایی برای گردشگران ، نوشته شده است :

ضمن عرض خوش آمدگویی و خیر مقدم ، تقاضا داریم به جهت حفظ باغ تاریخی ملّی دلگشا

از آوردن وسایل آتشزا نظیر گاز پیک نیک و …

گستردن فرش و پتو و به همراه داشتن وسایل ناهار و شام

استعمال قلیان و دخانیات

نزدیک شدن کودکان به آب نماها

ریختن هر گونه زباله و …

و نزدیک شدن به محوّطه ی کارگاهی

جدّاً خودداری نمایید .

باغ دلگشا

برای ورود به باغ ، باید از گیت ویژه ای ، گذر کرد .

این باغ نیز دارای درختان بلند و گیاهان فراوان ، آب نماهای چندین شمار و یک کوشک در پایان باغ میباشد تا نشان دهد که شناسه ی ایرانی خویش را نگاه داشته است .

باغ دلگشا

باغ زیبا ، خوش نما و دلفریب دلگشا ، هم پیوند به دوره ی خاندان مظفّر ( سده ی هشتم کوچی ماهی ) است . ساختمان کلاه فرنگی با اتاق ها ، تالار زیبا ، ایوان های منقوش و آب نمای بزرگ در جلوی آن با آبشارهای بی شمار که از آّب قنات سعدی ، آبیاری میشود و همواره این آب ، روان است فضائی دلگشاتر را به وجود آورده است . حاج قوام الملک شیرازی ( به سال 1245 کوچی ماهی ) ، این باغ را خریداری کرده و به ساختمان آن افزود و آن را بازسازی کرد که همینک به گونه ی سه طبقه با تالار و شاه نشین با دو ستون سنگی یک پارچه است . این باغ که درختان مرکّبات از جمله نارنج فراوان دارد با آب نماها و گلکاری آن ، گرایش مردم علاقه مند به گردش را به خود میگیرد . درازای آن ، 390 با پهنای 168 متر ، بیان شده است .

باغ دلگشا

درون کوشک باغ نیز به گنجینه ای ، تبدیل شده است . در این گنجینه ، میتوان به بازدید از آجیل خوری قلمزنی دوره ی قاجار ، تسبیح نقره ی دوره ی قاجار و همانند آن ها پرداخت .

باغ دلگشا

کهنای این باغ را به دوران ساسانی ، نسبت داده اند که یکی از دلایل آن ، قرارگرفتن این باغ در نزدیکی سرچشمه ی قناتی کهن و در حریم دژی بسیار کهن نامدار به کهن دژ ، فهندژ و پهندژ بوده است . مانده های چاه قلعه بندر و چاه دختر ، هم اکنون در بالای کوه رو به روی باغ دلگشا ، واقع است .

باغ دلگشا

در دوره ی حکومت تیمور گورکانی ، این باغ در اوج آبادانی بوده و تیمور ، پس از دیدن این باغ ، دستور به ساخت باغ بزرگی به همین شیوه و به همین نام در سمرقند داده است . این باغ به گستره ی هفت و نیم هکتار در دوره ی افشاریّه ، مدّتی در تملّک میرزامحمّد ، کلانتر پارس بوده و به دلیل فراوانی درخت نارنجش ، نامداری بسیار دارد . باغ دلگشا در دوران زندیّه ، بسیار پررونق بوده و در دوران قاجاریّه و به سال 1205 کوچی ماهی ، حاج ابراهیم خان معتمدالدّوله ، آن را بازسازی نمود .

باغ دلگشا

در سال 1236 کوچی ماهی ، شاه زاده رضاقلی میرزا ، حاکم پارس ، درصدد بازسازی باغ برآمد و ساختمان زیبایی را در آن ساخت . پس از وی ، میرزاعلی اکبرخان قوام الملک ، این باغ و ساختمان میانی آن را خریداری کرد و ایوان دوستونی جلوی ایوان را به آن افزود . آخرین مالک باغ ، بانو خورشید کلاه قوام ، دختر قوام الملک بوده است .

باغ دلگشا

باغ دلگشا

ورودی باغ دلگشا ، نفری 10 هزار ریال و ورودی گنجینه اش ، نفری 15000 ریال میباشد .

درباره ی اشکان هاشمی

اشکان هاشمی هستم ملقّب به مرد همیشه در سفر ؛ زاده ی 6 اردیبهشت 1362 ؛ دل داده ی ایران و تاریخ و طبیعت بی مانندش . سفر رو به صورت رسمی و ثبت شده از 14 اردیبهشت 1385 با سفری دلچسب به استان آذرآبادگان باختری ، آغاز کردم

مطلب پیشنهادی

یه بار دیگه تهرون

یه بار دیگه تهرون

یه بار دیگه تهرون سه نفر میشیم ؛ من و میرحسین و پارسا و یه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.