دوشنبه 1 بهمن 1403
خانه / استان ها / پارس / مسجد نصیرالملک

مسجد نصیرالملک

مسجد نصیرالملک

مسجد زیبای رنگی ایران در خیابان لطف علی خان زند ، واقع شده است ؛ اصلاً این خیابان ، از آن خیابان های قدیمی و تاریخی شیراز است که هر چه در آن ، قدم بزنی ، باز هم دیدنی دارد و ساعت ها زمان برای این خیابان ، کم است .

مسجد نصیرالملک

ورودیّه ی مسجد ، نفری 20 هزار ریال است . با علی برزگر ، کوچولوی شیرین و دوست داشتنی شیرازی به این مسجد آمده ایم تا از دیدنش ، بهره ببریم . مسجد با ورود گردشگران برونی ، شلوغ میشود .

مسجد نصیرالملک

حیاطش ، همانند همه ی مسجدهاست ؛ بزرگ است و حوضی در میانه دارد با چندین درخت در اطراف . کاشی کاری های زیبایش ، چشم ها را مینوازد . مقرنس هایش هم دیدنیست ؛ امّا آن چه که این مسجد را در ایران ، نامدار ساخته است ، رنگ های خیره کننده ایست که به دنیال تابش آفتاب بر شیشه های رنگی پنجره های مسجد به درون شبستانش میتابد و جلوه ی بسیار دلنشینی را به بازدیدکننده ، نمایش میدهد ؛ رنگ های آبی ، سرخ ، زرد و سبز . گردشگران برونی از دیدن این نمایه به وجد آمده اند و یک سره در حال نگاره برداری هستند .

مسجد نصیرالملک

با کوشش استادکاران ، هنرمندان ، صاحب نظران و دست اندرکاران موقوفه ی نصیرالملک و اداره ی اوقاف پارس و شیراز ، بازسازی مسجد نصیرالملک در دوره ای ده ساله در سال 1385 خورشیدی به پایان رسید .

مسجد نصیرالملک

ساعات کار مسجد نصیرالملک :

بامداد 8 تا 12 و سی

پس از نیم روز 15 و سی تا 18 و سی

روزهای تعطیل و آدینه :

بامداد 8 تا 11 و سی

پس از نیم روز 15 و سی تا 17 و سی

مسجد نصیرالملک

این مسجد از سازه های دوره ی قاجاریّه است . سازنده ی آن ، زنده یاد میرزاحسن علی نصیرالملک ، پسر سوم میرزا علی اکبر قوام الملک شیرازی  از اعیان و اشراف شیراز بوده که از وی ، خانه ، گرمابه و ساختمان باغ ارم بر جای مانده است .

مسجد نصیرالملک

در دالان این مسجد دوایوانی بر روی ترنج زیبایی از کاشی ، نوشته ای است که تاریخ ساخت سازه را سال 1293 کوچی ماهی و سال پایان آن را 1305 کوچی ماهی و نام سازنده ی مسجد را محمّدحسن معمار و کاشی کار آن را محمّدرضا کاشیپز شیرازی میشناساند .

مسجد نصیرالملک

سردر ورودی ، راهروها ، تاق ها ، تاقنماها ، مقرنس کاری ها ، سنگ تراشی ها و پنج کاسه های زیبا و واژگون و خطوط نسخ و ثلث خوب با نشانه های قرآنی و کاشی کاری های این مسجد ، دلالت بر سلیقه ، هنر و آمادگی هنرمندان گذشته ی ایران دارد . ستون های سنگی واقع در شبستان مسجد و دَرَک های چوبی با شیشه های رنگین و محراب مسجد با کاشی کاری های رنگارنگ بر جلوه و شکوه این مسجد میافزاید .

مسجد نصیرالملک

در شبستان دیگری از مسجد ، گنجینه ای ، گشایش یافته است که با کوشش مدیر کلّ وقت اوقاف و کارهای نیک استان پارس ، آقای نادر ریاحی و در هنگامه ی سرپرستی آقای محمود قوام و با آمدن سرپرست سازمان اوقاف و کارهای نیک ، آقای نظام زاده در نوزدهم خرداد 1378 سازگارا با بیست و چهارم صفر سال 1420 کوچی ماهی ، آغاز به کار کرده است . در این گنجینه ، وقف نامه ی حاج ابوطالب مصلّائی ، وقف نامه ی میرزاابراهیم خلیلی شیرازی ، وقف نامه ی زنده یاد محمّد نمازی و وقف نامه ی میرزا فتح علی خان صاحب دیوان به نمایش درآمده اند .

مسجد نصیرالملک

مسجد نصیرالملک

مسجد نصیرالملک

مسجد نصیرالملک

 

 

درباره ی اشکان هاشمی

اشکان هاشمی هستم ملقّب به مرد همیشه در سفر ؛ زاده ی 6 اردیبهشت 1362 ؛ دل داده ی ایران و تاریخ و طبیعت بی مانندش . سفر رو به صورت رسمی و ثبت شده از 14 اردیبهشت 1385 با سفری دلچسب به استان آذرآبادگان باختری ، آغاز کردم

مطلب پیشنهادی

روستای کلایه

روستای کلایه

روستای کلایه تصمیم میگیریم بریم به یکی از روستاهای انتهائی الموت باختری ( غربی ) …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.