سازه ی میدان آزادی در مهر سال 50 خورشیدی به مناسبت جشن های 2500 ساله ی شاهنشاهی و در زمان محمّدرضا پهلوی ، گشوده شد . هم زمان با گشایش برج آزادی که پیش از انقلاب ، شهیاد ، نامیده می شد ، گنجینه ای نیز در درون آن به بهره برداری رسید . گستره ی زمین میدان آزادی ، 50 هزار متر مربّع ؛ رویه ی زیرسازه ی آن ، 4000 متر و بلندای آن از رویه ی زمین ، 45 متر است . درازای زمانی ساخت این سازه ، دو سال ، طیّ سال های 1348 تا 1350 بوده است .
این نگاره را از درون اتاق بالای برج برداشتم .
با پرداخت 2000 تومان ، بلیط ورود به برج آزادی را خریداری کرده و وارد برج بزرگ و زیبای آزادی می شوم . برجی که یادآور خاطرات انقلاب مردم ایران در برابر رژیم شاهنشاهی است . برجی که در ادامه ی یادآوری آن خاطرات ، ماه های پیش را سبزپوش گشته و کارد را به استخوان دزدان آرای مردم رسانده است .
درون برج با هنرنمایی تمام ، دربردارنده ی مجموعه ای ارزشمند از آثار هنرمندان اعمّ از خوش نویسی و تندیس سازی است .
درون برج را مجموعه های زیر ، تشکیل می دهند :
1 ـ گنجینه های آثار خوش نویسی و تندیس سازی هنرمندان
2 ـ نگارخانه
3 ـ پایگاه اینترنتی
4 ـ طبقات بالایی برج برای بازدید
5 ـ کتاب خانه
در آغاز ، سوار بالابری که در همان سال 1350 ، توسّط مهندسان اسلواکیایی ، ساخته و نصب شده به طبقات دوم و سوم برج رفته و از آن بلندا ، بزرگی تهران را زیر پای خود ، شاهد می شوم . پس از بازدید از طبقات بالایی برج به بازدید از نگارخانه و گنجینه ی برج پرداخته و به آهنگ « خمینی ای امام » که توسّط یک آدمواره ی نوازنده ، نواخته می شود ، گوش فرا می دهم . ســــپس به بررسی درباره ی برج آزادی در پایگاه اینترنتی آن می پردازم و در می یابم که برای ساخت این برج ، 25000 بریده سنگ با 15000 شکل متفاوت و تا 40 سانتی متر کلفتی و به رنگ های سپید از کان جوشقان سپاهان به کار رفته است . درهای برج نیز از گونه های سنگ گرانیت همدان و سنگ های کف و آب نماهای کردستان ، ساخته شده اند . پس از پایان بازدید ، از یکی از نگاره برداران دوره گرد می خواهم که با یک نگاره ی یادگاری در کنار برج ، خاطره ی این روز را برایم ، ثبت نماید .
من را بیابید
ساعات بازدید از برج ، 10 تا 30 : 12 و 14 تا 19 پس از نیم روز است . تلفن های تماس : 66023951 تا 3 .