آرامگاه شاه نعمت الله ولی آرامگاه عارف بزرگ سده های هفتم و هشتم هجری که دارای کتاب دیوان زیبایی نیز هست در شهر ماهان در 20 کیلومتری کرمان و در آرامگاهی زیبا و باشکوه ، واقع شده است . شاه نعمت الله ولی ، مریدان بسیار دارد که هر ساله به آرامگاه او می آیند .
آرامگاه شاه نعمت الله ولی
من در سردر اصلی آرامگاه
ارگ بم ارگ زیبای بم که با زمین لرزه ی 5 دی ماه 1382 ، نامدارتر شد و بیش تر بر سر زبان ها افتاد ، در اصل ، مجموعه ای از یک شهر کوچک است که ارگ حکومتی نیز در دل آن ، قرار دارد . از آن جا که سازه ی ارگ ، مهم ترین ، بلندترین و زیباترین سازه ی این شهر بوده است ، همه ی مجموعه ی شهر به نام ارگ بم ، خوانده میشود . کهنای این ارگ پرشکوه به سده ی پنجم پیش از میلاد یازمیگردد . بزرگ ترین سازه ی خشتی جهان و ثبت در سیاهه ی میراث جهانی یونسکو از افتخارات این اثر تاریخی شکوهمند است .
ارگ بم
من در گوشه ای از مجموعه ی تاریخی بم
ارگ تاریخی راین
این ارگ زیبا در شهر راین ، قرار گرفته است و خوش بختانه از گزند زمین لرزه ی سهمگین سال 1382 در پناه مانده است . ارگ ، بسیار زیبا و دلفریب است . تاریخ آن به دوره ی ساسانیان بازمیگردد .
از اتاق های زیبای ارگ
یکی از اتاق های زیبای ارگ
یکی از برج های نگهبانی ارگ
از اتاق های زیبای ارگ
از اتاق های زیبای ارگ
پیشوازاده بی بی گوهر
در اطراف شهر رفسنجان و در راهی که به سوی شهر کوچک داوران میرود ، ساختمان ساده ایست که به یکی از فرزندان پیشوای هفتم شیعیان ، متعلّق است به نام بی بی گوهر .
پیشوازاده شیر خدا ( 23 آذر 1392 )
سازه ی این پیشوازاده در میانه ی میدانی نامدار در شهر زیبا و تاریخی راین ، قرار گرفته است .
بازار کرمان ( 16 آذر 1392 )
بازار بزرگ و زیبای کرمان که به گفته ای ، بزرگ ترین بازار راسته ی ایران است ، از میدان مشتاقیّه ، آغاز میشود و تا میدان ارگ ، امتداد می یابد . بازار کرمان ، جدای از زیبایی معماری اش ، دربردارنده ی سازه های تاریخی چندی هم هست ؛ از جمله گرمابه ی وکیل . خرید مس ، زیره ، کماچ و دیگر سوغاتی های کرمان از این بازار ، مهر ویژه ای را میخواهد .
باغ شازده ی ماهان ( 18 آذر 1392 )
باغ زیبای شازده که نمونه ی کاملی از ساختار یک باغ ایرانی است و به عنوان یکی از افتخارات ایرانیان به ثبت جهانی نیز رسیده است در نزدیکی شهر ماهان قرار دارد . روانی آبی بس گوارا در دل این باغ در حالی که فاصله ی زیادی با کویر نداریم بر شگفت آوری این باغ میافزاید .
من در کنار سردر باغ شازده
باغ های 120 هزار هکتاری پسته ( 24 آذر 1392 )
این باغ های بزرگ که گفته میشود بزرگ ترین سطح یاغ های پسته ی جهان هستند در دو سوی بخش های پایانی راه رفسنجان به کرمان ، قرار گرفته اند ؛ آن چه در نگاه نخست از این باغ ها ، شایان دیدن هست ، فراوانی درختچه های کوچک پسته میباشد .
بوستان نبکاها ( 18 آذر 1392 )
پدیده ی شگفت آور و زیبای نبکاها در کیلومترهای آغازین راه بسیار ملکوتی و زیبای شهداد به نهبندان ، در دو سوی راه ، دیده میشود . نبکاها درختچه هایی هستند که به دنیال پوشیده شدن روی آن ها با شن های روان ناشی از بادهای کویری در تلاش برای زنده ماندن ، شاخه های خود را به بیرون از تپّه های رملی و شنی کشانده اند و منظره ی گیرایی را پدید آورده اند . این تلاش درختچه ها برای زنده ماندن و پوشیده شدن روی آن ها توسّط رمل ها و شن ها ، بازی طبیعی قشنگی را به وجود آورده است . بخشی از دل من ایران دوست در این خطّه ی دیدنی ، جا ماند …
نبکا ؛ پدیده ی زیبای کویری
من در کنار نبکا
پهنه ی گندم بریان ( 18 و 19 آذر 1392 )
تا سالیانی پیش ، گمان نادرست ، این بود که منطقه ی کویری و زیبای گندم بریان ، گرم ترین منطقه ی روی کره ی خاکی است و حتّی با نصب یک تابلوی خوش آمدگویی با عنوان « به گندم بریان ، گرم ترین نقطه ی کره ی زمین ، خوش آمدید » بر این نادرستی ، صحّه گذارده بودند ؛ تا آن که این گمانه ی نادرست ، زدوده شد و همینک میدانیم که منطقه ی گندم بریان ، اگرچه از دیدگاه زمین گردشگری ، دانشی و خاک شناسی و همین گونه از دیدگاه زیبایی شناسی طبیعی ، جزء یکی از زیباترین مناطق کویری ایران است ولی به هیچ عنوان گرم ترین نقطه ی کره ی خاکی نیست .
من با همراهی آقای معین افضلی ، راهنمای گردشگری و آقای سالاری ، راننده ی پیکاپ با ماشین ایشان به سوی این منطقه ی رازآلوده رفتیم . تا نزدیکی رود همیشگی و بسیار ملکوتی شور را با پیکاپ رفته ؛ در آن جا ، چادر زدیم و فردا بامدادان پیاده در دل کویر بی پایان و گسترده به سوی پهنه ی گندم بریان ، رهسپار شدیم . پس از گذر از طبیعت زیبای کویری به پهنه رسیدیم ؛ پهنه ای که کمی بلندتر از سطح زمین ، قرار دارد و پر است از سنگ های آتشفشانی با شکل های گوناگون ، زیبا و جالب . دما ، حدود 40 درجه ی سانتی گراد بود ؛ در حالی که همان ساعت در کاسپین ، برف میبارید . از فراز پهنه ی شگرف گندم بریان ، سطح پرتلألوی کویر لوت و رود شور به روشنی ، دیده میشد .
من در کنار یک باتلاق نمکین
من در پهنه ی دشت لوت و نزدیکی پهنه ( هستی سنگ های سیاه رنگ آتشفشانی ، نشان دهنده ی نزدیکی به پهنه است )
من در پهنه ی گندم بریان ( سنگ های آتشفشانی )
من بر فراز پهنه ( در پشت سر ، دشت ژرف لوت و رود شور ، دیده میشوند . )
برخی از سنگ های آتشفشانی به شکل های شگفت و ناآشنایی درآمده بودند .
تابلوی خوشآمد گویی گندم بریان که نوشته ی « گرم ترین نقطه ی کره ی زمین » ، سیاه شده است .
زیبایی شگرف کویر
رود شور ( کال شور )
من ، آقای سالاری و آقای افضلی
تپّه های تاریخی کنار صندل ( 22 آذر 1392 )
راه شهداد به نهبندان ( 19 آذر 1392 )
این راه بسیارزیبا و در عین حال ترسناک ، یکی از راه های گردشگری ایران بزرگ است که از شهر شهداد ، آغاز شده و پس از 250 کیلومتر و در حالی که کوچک ترین روستایی در میانه ی آن ، دیده نمیشود به نهبندان میرسد . گذر از میان نبکاهای زیبا ، کلوت های خیال انگیز ، تپّه های تخم مرغی و رود شور بر زیبایی این راه میافزاید .
چاه دریا ( 26 آذر 1392 )
پدیده ی شگرف چاه دریا که چاهی است بزرگ با پهنا و ژرفایی بسیار در کویرهای اطراف رفسنجان ، قرار گرفته که هرگز بی راهنما ، نمیتوان بدان دست یافت .
من در کنار چاه دریا
چاه دریا
روستای میمند ( 23 و 24 آذر 1392 )
مسجد روستا
کلوت ها ( 19 آذر 1393 )
گرمابه ی گنج علی خان ( 16 آذر 1392 )
گرمابه ی وکیل ( 16 آذر 1392 )
گنجینه ی دفاع مقدّس ( 20 آذر 1392 )
مجموعه ی گنج علی خان ( 16 آذر 1392 )
آب انبار مجموعه
مسجد ملک ( 16 آذر 1392 )
محراب پیشوا حسن
میل نادری ( 21 آذر 1392 )
نگاره های گوناگون از استان کرمان
بیابان های رملی اطراف رفسنجان
بیابان های رملی اطراف رفسنجان
یخدان ؛ شهر کرمان
ترک های زیبای زمین ؛ بیابان های اطراف شهداد
تابلوی خطر گذر شتر ؛ راه های اطراف کرمان
بیابان های رملی اطراف رفسنجان