یکشنبه 16 دی 1403
خانه / استان ها / آذرآبادگان باختری / آذربایجان باختری

آذربایجان باختری

آذربایجان باختری

استان زیبا ، پهناور و بزرگ آذربایجان در گوشه ی شمال باختری ایران ، میزبان این باره ی ماست .

با محمد ، پارسا ، میرحسین و حسن میریم به سوی رو.ستای خوراسب که مهد خاطرات ماست . شب را در خانه ی یونس عزیز هستیم و فردا بامدادان میریم به سمت دریاچه ی دالانپر .

1 )) دریاچه ی دالانپر

آذربایجان باختری

سوار نیسان میشیم و راهی بسیار پرپیچ و خم ، خاکی و پر از پستی و بلندی رو در حدود یک ساعت و نیم میپیماییم تا به دریاچه ی زیبای دالانپر میرسیم .

آذربایجان باختری

آذربایجان باختری

آذربایجان باختری

2 )) گردشگاه بند

آذربایجان باختری

بند ، منطقه ای تفریحی در نزدیکی ارومیه است که برای ما ، یادآور خاطرات شیرین نخستین سفر ایرانگردی مان به سال 1385 میباشد .

در این منطقه که به صورت یک گردشگاه درآمده است ، انواع فروشگاه ها ، مغازه ها ، کافه ها و رستوران ها را میبینیم و در برخی از آن ها نشسته و به صرف نوشیدنی و غذا میپردازیم .

3 )) تالاب گل مرز

آذربایجان باختری

این تالاب پرآب در نزدیکی شهر ارومیه است و راه دسترسی به آن با گوگل مپ ، بسیار ساده میباشد . تالاب در کنار روستای گل مرز است .

آذربایجان باختری

4 )) تپه ی حسنلو

آذربایجان باختری

برنامه ی پایانی سفرمان ، بازدید از تپه ی تاریخی حسنلو است که سال ها پیش در کتاب تعلیمات اجتماعی دوره ی راهنمایی با جام حسنلویش ، آشنا شده بودیم .

آذربایجان باختری

باز هم با گوگل مپ ، میتوان به سادگی به تپه رسید . یک ساختمان گنجینه دارد که دیدنش ، خالی از مهر نیست ؛ مولاژ جام حسنلو را هم در آن جا به نمایش گذاشته اند .

آذربایجان باختری

عکس های گوناگونی از مراحل یافت و بررسی تپه در کنار تصایور جست و جوگران اروپایی و یابنده ی اصلی جام حسنلو که پیرمردی است به نام امام قلی محمدی در محوطه ی گنجینه ، دیده میشوند .

آذربایجان باختری

محوطه ی باستانی حسنلو به شکل یک برجستگی مرکزی با بلندای 25 متر از زمین های اطراف و محدوده ای به پهنای حدود 200 متر که اطراف آن را تپه ای با بلندای میانگین 8 متر که کمینه 600 متر در اطراف خود ، گستردگی دارد در بر گرفته است .

این محوطه ، بارها در سال های گذشته ، مورد کاوش قرار گرفته که نخستین بار آن ، هم پیوند به سال 1313 خورشیدی بود و در سال 1326 ، آقای فرهادی با نظارت آقای محمود راد ، کنده کاری نموده است .

اورال استین ، باستان شناس انگلیسی در سال 1315 به گمانه زنی در تپه ی حسنلو ، پرداخته است . در سال 1328 ، آقایان محمود راد و علی حاکمی از سوی اداره ی کل باستان شناسی ایران در منطقه ، کاوش نموده اند .

در سال 1336 ، رابرت دایسون از دانشگاه پنسیلوانیا و با هم کاری گنجینه ی متروپولیتین نیویورک به کاوش در خود تپه پرداخته که تا تابستان 1355 ، ادامه داشته است که دستاورد این کنده کاری ، ده دوره ی استقراری را مشخص نموده است که از سده ی 14 میلادی تا عصر نوسنگی ( 6000 سال پیش از زادروز ) را در بر میگیرد و آثار به دست آمده متعلق به عصر آهن با معماری و سازه های بزرگ آن با حصار سنگی ، پرستشگاه های ستوندار ، چیزهای زرین ، زیورآلات و جام طلایی خیره کننده ی آن ، زیور بخش گنجینه های کشور است .

برخی از بخش های تپه ، عبارتند از :

1 )) ساختمان سوخته ی شماره ی یک باختری ( نخستین ساختمان حسنلو ) ؛ جایگاه سکونت حاکمان دژ ؛ گستره = 325 متر مربع .

2 )) برج و باروی اورارتویی ؛ درازا = 1350 متر

3 )) جای یافته شدن جام حسنلو

4 )) ساختمان سوخته ی شماره ی 2 ( پرستشگاه ) چهار ردیف ستون چوبی به بلندای 7 متر ؛ گستره = 430 متر مربع

5 )) محراب

6 )) سکوی سخنرانی

7 )) انبار

8 )) حیاط بالا

9 )) دروازه ی حیاط بالا

10 )) حیاط پایین یا مرکزی

بلیط ، نفری بیست هزار تومن است .

آذربایجان باختری

 

درباره ی اشکان هاشمی

اشکان هاشمی هستم ملقّب به مرد همیشه در سفر ؛ زاده ی 6 اردیبهشت 1362 ؛ دل داده ی ایران و تاریخ و طبیعت بی مانندش . سفر رو به صورت رسمی و ثبت شده از 14 اردیبهشت 1385 با سفری دلچسب به استان آذرآبادگان باختری ، آغاز کردم

مطلب پیشنهادی

سپاهان گردی

سپاهان گردی

سپاهان گردی با همراهی دوستانم ، فرشاد و سمیه برای چندمین بار میرم استان سپاهان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.