ایلام جان
1 )) تنگ کافرین
یکی از جذابیت های طبیعی استان ایلام ، تنگ کافرین است ؛ پرآب و زیبا . به این جا ، تنگ کافری هم میگویند .
سوار بر قایق میشویم و سینه ی زلال آب را میشکافیم تا به تنگ برسیم .
2 )) سنگ معلق گرز لنگر
با هم میرویم به یکی از روستاهای بکر و دور استان ایلام به نام گرز لنگر تا از سنگی ، دیدن بکنیم که تصویر آن را در رسانه ها و اینترنت دیده بودیم .
راه روستا ، طولانی و بخش پایانی آن ، سربالایی است ؛ هوا هم به سختی گرم است .
به روستا که میرسیم از اهالی ، نشانی سنگ را میپرسیم و از آن ها میخواهیم که برای رسیدن به سنگ ، راهنمایی مان بکنند ؛ زیرا سنگ در نقطه ای دور از روستا و در طبیعت ، قرار گرفته است .
دو تن از نوجوانان روستا با اجازه ی مادرشان با ما ، همراه میشوند تا ما را به سوی سنگ ، راهنمایی بکنند .
راه رسیدن به سنگ ، هموار است ولی از دل طبیعت میگذرد که هرگز بدون راهنما ، نمیتوان بدان دست یافت . این راه از روستا تا سنگ ، حدود سی دقیقه زمان میبرد .
به سنگ که میرسیم ، پدیده ای جذاب و استوار را میبینیم که با شکوه تمام ، خودنمایی میکند . سنگی بزرگ که شاید ده برابر جثه ی ما باشد بر تکه سنگی کوچک ، آرام گرفته و معلق مانده است .
3 )) تنگ بهرام چوبینه
یکی از دیدنی های افسانه ای و تاریخی استان ایلام ، تنگی است که به نام بهرام از سرداران ساسانی ، نامگذاری شده است = بهرام چوبینه . راه دسترسی پیاده به این تنگ ، سنگ فرش شده و مشخص است .
نام درست این جاذبه ، (( آثار معماری تنگه ی تاریخی بهرام چوبینه ی دره شهر )) است که در نزدیکی همین شهر ، قرار دارد و با شماره ی 7977 به ثبت ملی رسیده است .
تنگ یادشده ، دربردارنده ی مجموعه سازه هایی منسوب به بهرام چوبینه از سرداران ساسانی بوده که دربردارنده ی ورودی ، باروی کناری تنگ ، جاهای مسکونی درون تنگ ، دژ شاه نشین ، حوضچه های سنگ کاری شده ی آب ، پلکان سنگ کاری شده و باروی جنوبی میباشد .
در ساختمان این مجموعه ، از مصالح قلوه سنگ و گچ نیم کوب ، بهره گرفته شده است .