کهگیلویه و بویراحمد
از استان های کم تر شناخته شده ی ایران ، کهگیلویه و بویراحمد است با طبیعتی بسیار بکر و چشمنواز .
1 )) آبشار کمردوغ
راه دسترسی به این آبشار ، مناسب و در گوگل مپ ، ثبت شده است . راهی است که بخش پایانی آن ، شوسه میباشد . حدود نیم ساعت پیاده روی نیاز دارد و هم چنین گذر از حوضچه ها و رودخانه ی حاصل از آبشار .
علی رغم آن که آبشار ، بسیار زیبا و دلرباست ولی آب آن که در پایین آبشار ، انباشته شده است ، پر است از آلودگی های انسانی اعم از پلاستیک ، لاستیک و ظروف یک بار مصرف ؛ تا آن جا که رنگ آب را به تیرگی کشانده است .
آبشار کمردوغ ، از آبشارهای خزه ایست .
2 )) چشمه ی میشی
این چشمه ی پرآب و گوارا در شهرستان دنا نزدیک شهر سی سخت و در منطقه ای ، قرار گرفته که دارای امکانات رفاهی چندشماری است .
3 )) دو گور دو پا
سپس به سمت جنوب استان میرویم ، منطقه ای که گرم تر است . با بهره گیری از گوگل مپ به نزدیکی سازه ی تاریخی دو گور دو پا رسیده و سپس با اندکی جست و جوی میدانی به این سازه ، دست می یابیم . دو ستون سنگی جالب در کنار یک دیگر در پهنه ای از یک دشت .
گفته میشود این دو ستون ، مانده ی استودان ها بوده است = سازه هایی که زرتشتیان ، اجساد مردگان خود را در آن جاها ، نگه داری میکرده اند .
4 )) تل خسرو
آخرین جای بازدیدی مان در سفر استان کهگیلویه و بویراحمد ، یک تپه ی تاریخی است در ورودی جنوب باختری شهر یاسوج به نام تل خسرو که به سادگی میتوان به بالای تپه رفت و شاهد کند و کاوهای تاریخی آن بود . این تل یا تپه در میانه ی یک کشتزار ، قرار گرفته است .
در افسانه های تاریخی آمده که کی خسرو ، پادشاه کیانی بر فراز این تپه ، فرزندش لهراسب را به جانشینی خود به مردم ، معرفی مینماید ؛ مردمی که با دستور پادشاه ، این تپه را برافراشته اند . این افسانه ی شیرین در شاه نامه هم موردتوجه قرار گرفته است .