خیابان طالقانی
خیابان طالقانی ، یکی از مهم ترین خیابان های مرکزی شهر قزوین است که در حد فاصل خاوری ـ باختری این شهر و در میانه ی مرکز قزوین ، کشیده شده است . خیابان طالقانی در سمت حرکت خودروها از سبزه میدان ( میدان آزادی ) ، آغاز شده و پس از گذر از سه راه خیام و پل طالقانی به چهارراه ولی عصر ، پایان میگیرد .
خیابان طالقانی در دوران پیش از انقلاب 57 ، خیابان شاه و پهلوی ، نام داشت و امروزه نیز از خیابان های مهمّ شهر میباشد . هنوز ساختمان های قدیمی و تاریخی بسیاری را میتوان در این خیابان که به سرعت به سمت امروزی شدن ، پیش میرود به نظاره نشست .
این خیابان در میانه ی فاصله ی چهارراه ولی عصر تا پل طالقانی به صورت بولوار میباشد .
وجود سینما مهتاب ، بیمه ی مرکزی ایران ، برج خلیج فارس ، مرکز رفاهی معلمان ، چندین بانک ، شرکت توزیع نیروی برق ، فرعی مهمّ خیابان های ملک آباد ، بلاغی ، دارایی و حکم آباد ، ساختمان قدیمی کفش ملی ، کلیسای آسوریان ، مجتمع الغدیر ، مجتمع البرز ، مرکز بازرگانی مینو و هتل البرز بر اهمیت این خیابان ، افزوده است .
این ، در ورودی کلیسای آسوریان است .
خیابان طالقانی برای من ، خیابان خاطره انگیزی است ؛ چه آن روزها که با او در این خیابان ، قدم میزدم و چه روزهای آغاز جوانی که به دفتر نشریه ی مینودر میآمدم تا دوران پرالتهاب و پرانرژی اصلاحات را پشت سر بگذاریم .
این سه خودروی بینوا در پارکینگی در خیابان طالقانی ، سال هاست که آرامیده اند .
بانک ملی ، یکی از زیباترین ساختمان های تاریخی خیابان طالقانی است .