همدان گردی
سوم فروردین 1392
هم سفران : 1 ) پیمان سلطانی 2 ) بریر حرزاده 3 ) افنان حرزاده 4 ) آرزو فریدون زاده 5 ) محمّد درگی 6 ) مجید آیتی 7 ) محمّد حسین نژاد 8 ) زینب هاشمی
9 ) منا کلهر 10 ) مینا کلهر 11 ) احمد حرزاده 12 ) مرتضی حرزاده 13 ) محمّدرضا کریمی 14 ) مریم کریمی 15 ) رسول علیخانی 16) کتایون حاجی میرزاخانی
17) زهرا مدی پور فرّخی فرد 18 ) احسان حلّاجان
همدان ، شهر تاریخ ، تمدّن و فرهنگ ایران زمین ، سومین روز از سال جدید را میزبان ما بود . با پیشنهاد و مدیریّت هم سفر قدیمی و عزیزم ، پیمان سلطانی ، ساعت 5 صبح به سمت شهر باستانی همدان به راه می افتیم . وقتی به همدان می رسیم ، یک راست به سوی مجموعه ی گنج نامه که در 5 کیلومتری این شهر ، واقع است ، حرکت می کنیم . در گنج نامه ، هوا ، بسیارسرد است . گنج نامه ، محوّطه ای است تاریخی که با دربرداشتن دو سنگ نوشته ی ارزشمند به شهرت رسیده است . سنگ نوشته ی نخست که در بالا ، قرار گرفته ، توسّط داریوش شاه هخامنشی ، حک شده و متنی است مشتمل بر ستایش آفریدگار و متن دوم که در قسمتی پایین تر از متن نخست ، حکّ دیوار شده است ، توسّط خشایارشا ، پسر داریوش ، ترسیم شده است و آن هم متنی است در ستایش پروردگار . از آن جا که این مسیر ، راه شاهی بوده است از پایتخت تابستانی هخامنشیان یعنی هگمتانه به شهر استخر فارس ، این کتیبه ها در میانه ی این راه شاهی ، حک شده اند تا در معرض دید عبورکنندگان قرار بگیرند .
بچه ها در کنار کتیبه های گنج نامه
کتیبه های گنج نامه
آبشار زیبا و پرآب گنج نامه نیز در فاصله ای نزدیک کتیبه ها ، واقع شده و بر زیبایی این مجموعه ، افزوده است . لحظات مان را با برداشتن عکس های بادگاری ، ثبت می نماییم .
مریم ، زینب ، میرحسین ، محمّدرضا و مجید در کنار آبشار گنج نامه
آبشار گنج نامه
برای استراحت ، گپ و گفت و صرف ناهار به کنار رودخانه ی جاری در محوّطه ی گنج نامه می رویم و اطراق می کنیم . اوقات را با صحبت و بازی های فکری ، پر می نماییم . پس از صرف ناهار به سوی آرامگاه اندیشمند بزرگ ، بوعلی ، حرکت می کنیم .
آرامگاه بوعلی سینا
بوعلی در آرامگاهی شکیل ، خفته است که در وسط یکی از میدان های اصلی شهر همدان ، قرار دارد . کار ساخت و طرّاحی این آرامگاه زیبا را انجمن مفاخر فرهنگی ایران در سال 1330 ، آغاز کرده و پس از سه سال به پایان می رساند . با پرداخت 2000 تومان برای بلیط ورودی ، به داخل مجموعه می رویم و از آرامگاه ، گنجینه های اطراف و آرامگاه عارف قزوینی که در ورودی اصلی آرامگاه بوعلی ، قرار دارد ، بازدید می نماییم .
آرامگاه عارف قزوینی
آرامگاه باباطاهر نیز در وسط یکی از میادین اصلی شهر ، قرار دارد و بدن شاعر محلّی سرای ایران ، باباطاهر در آن جا ، خفته است . سقف این آرامگاه ، با طرّاحی های فوق العاده به زیبایی تمام ، آراسته گشته است و اشعار و دوبیتی های باباطاهر بر دیواره های آن ، نقش بسته است . در خیابان های اطراف آرامگاه ، مغازه های فروش صنایع دستی و سوغات نیز به چشم می خورند که مرکز هجوم گردشگران قرار گرفته اند .
آرامگاه باباطاهر
گنجینه ی حمّام پس قلعه در خیابان دکترشریعتی و در نزدیکی آرامگاه استر و مردخای ، مکان بعدی است که از آن ، بازدید می کنیم . این گنجینه ی مردم شناسی در داخل یک گرمابه ی کهن ، برپا و طرّاحی شده است که بسیار زیبا و هنرمندانه می باشد و مجهّز به یک قهوه سرای سنّتی نیز هست .
در نزدیکی این گنجینه ، آرامگاه استر و مردخای ، قرار دارد ولی از آن جا که امروز ، شنبه و روز مذهبی و تعطیل یهودیان است ، این آرامگاه نیز که متعلّق به یهودیان می باشد ، تعطیل بوده و بازدید از آن ، میسّر نیست .
سفرمان به کهن شهر ایران ، همدان ، به پایان رسید و شادمانه و با دستی پر به سوی دیار بازمیگردیم .
rooze khoobi bood . az hamaeye doostan tashakor mikonam ke hozooreshoon lezate in safaro 2 chandan kard. va ye tashakor vije az dostane khobam alireza va peymane gol ke in safaro barname rizi kardan 🙂
(lazat)
این درسته بریر جان
lazzat
این درسته دلبندم
besyar aliii mamnoon az tazakoretoon lazzat bordam 😀
خواهش وظیفس بالاخره
مشخصه کلی خوش گذشته ها! جای من خالی !!! 😉
واقعاً جات خالی بود .
همدان یا هگمتانه اولین پایتخت جهان بوده و اولین محل سکونت آریایی ها
kheyli khosh gozasht ama az tarafi kheyli sard bood……az aqaye Hashemi va aqaye Soltani ham babate barname rizio modiriate in safar tashakor mikonam 🙂
کدوم مدیریت افنان؟!خوب بود؟!☺
😀
مجید جان اینقدر بی انصاف نباش دیگه! پیمان هرکاری از دستش برمیومد انجام داد، ممنون ازش، سفر خوبی بود….