1 )) روستای قیطول در فاصله ی 129 کیلومتری شهر قزوین ، قرار دارد گه این فاصله را میتوان در یک ساعغت و 55 دقیقه پیمود . این روستا در منطقه ی طارم پایین ، واقع شده است و برای رسیدن به آن ، میتوان وارد کهن راه قزوین ـ رشت شد و پس از گذشتن از روستاهای آقابابا و دودهه و شهرهای کوهین ، لوشان و منجیل به سمت راست و به سوی زنگان و طارم رفت . راه ، آسفالته و در بیش تر مسیر ، بسیار مناسب است . از منظر آب بند منجیل هم میتوان دیدن کرد .
نمایی از دریاچه ی آب بند منجیل
2 )) در قیطول با آقای فلّاح ، قرار داریم تا ضمن گرداندن ما در روستا ، ما را با تاریخ روستا نیز آشنا نماید . نزدیک ترین روستاها به قیطول ، قره چم و هنده زمین هستند . گستره ی روستای قیطول ، حدود 60 هکتار زمین های کشاورزی و 159 هکتار زمین های غیرکشاورزی میباشد . از فرآورده های کشاورزی این روستا ، میتوان به زیتون و پیاز ، اشاره کرد . عمده ترین درآمد مردم روستا ، فروش زیتون میباشد .
آب روستا از آب های رودخانه و آب پمپاژ از منبعی که در نزدیکی روستای هنده زمین ، قرار گرفته است ، فراهم میشود .
نخستین جایگاه روستا ، جایی بوده است به نام کند یری ( زمین روستا ) که همینک به باغات ، تبدیل شده است . بخش دوم قیطول که زندگی در آن با زمین لرزه ی سخت سال 1369 ، می ایستد ، همینک به ویرانه ای ، بدل شده است و بخش سوم که از سال 1370 ، زندگی در آن ، جریان می یابد ، همینک ، زنده و شاداب است و حدود 33 خانوار در آن ، زندگی مینمایند .
بدبختانه چم واژه ی قیطول را کسی نمیداند .
این روستا ، فاقد دهیاری میباشد .
از گرمابه ی سنّتی و کهن این روستا هم دیدن مینماییم .
زبان مردم روستا ، ترکیست .
جایی در راه روستا به روستای کشکور ، هست که به هفت برادران ، نامدار میباشد که مردم را اعتقاد بر تاریخی بودن آن است . هم چنین دو گورستان در روستا هستند : یکی ، کهن که گورها ، تنها و تنها با سنگ چین ، مشخّص شده اند و دیگری ، نوین که گورهای هم پیوند با دهه ی پنجاه خورشیدی تا کنون در آن ، دیده میشوند .
تپه ی کوچک هفت برادران
سنگ چینی که نشان یک گور کهن است .
گوری جدیدتر
خانه ی روستایی کهن که به دنبال زمین لرزه ، ویران شده است .
طبیعت زیبای اطراف قیطول
نمایی همگانی از قیطول
ناهار را با یک دوغ محلّی بسیار خوش مزه ، میهمان آقای فلّاح هستیم .
من ، آقای عنایت و آقای فلّاح
دوغ محلّی بسیار خوش مزه با آویشن