دوشنبه 26 شهریور 1403
خانه / آرامگاه ها / دیدن تهران

دیدن تهران

دیدن تهران

برای تهران ، برنامه داریم ؛ یک برنامه ی آموزنده و متنوع . دیدن تهران به صورت یک روزه برای ما که ساکن قزوین هستیم ، خیلی دلچسب است .

1 )) آرامستان امام زاده عبدالاه

تهران

امام زاده عبدالاه در شهر ری از کهن ترین سازه های محدوده ی تاریخی تهران است و یکی از دلایل تاریخی بودن آن ، وجود آرامستانی گسترده و قدیمی است که مشاهیر بسیاری از ایران مان در آن جا آرمیده اند . با کمک آقای موسوی که چیرگی بسنده و شایان ستایشی بر امام زاده عبدالاه دارد به گشت و گذار در آرامستان میپردازیم :

1 )) آرامگاه بکتاش آبتین ؛ نویسنده

2 )) آرامگاه تقی ارانی ، رهبر گروه 53 نفر ( البته سنگ آرامگاه وی ، آشکار نیست و تنها میتوان از محدوده ی آن ، دیدن کرد . )

3 )) آرامگاه تیمورتاش که در محدوده ای خانوادگی آرمیده و در آرامگاه ، بسته است .

تهران

4 )) آرامگاه جعفر شهیدی ؛ استاد ادبیات و علوم مذهبی و نویسنده ی کتاب های زندگی نامه ی بزرگان مذهبی

تهران

5 )) آرامگاه حسن پاک روان ، یکی از رؤسای ساواک که بر سنگ آرامگاه ، نام و نشانی دیگر نگاشته شده است و تنها با کمک مسؤول گورستان ، میتوان پیدایش کرد .

تهران

6 )) آرامگاه خانوادگی شیخ خزعل

تهران

7 )) آرامگاه های دو تن از ادبای زمان پهلوی ، دستگردی و عبرت

8 )) آرامگاه علی دشتی ، نویسنده و پژوهشگر

تهران

9 )) آرامگاه فضل الاه زاهدی ، نخست وزیر پهلوی ( البته سنگ گوری ندارد و تنها محدوده ی آرامگاه با کمک بلد آرامستان ، قابل دیدن است . )

10 )) آرامگاه محمد فراحی شاندیز ، پدرزن محمود احمدی نژاد

11 )) آرامگاه های سه دانشجوی کشته شده در روز 16 آذر 1332 به نام های مصطفا بزرگ نیا ، احمد قندچی و مهدی شریعت رضوی ( این سه تن در آرامگاه هایی شکیل با نمادی از سردر دانشگاه تهران در صحن 16 آذر امام زاده عبدالاه به خاک سپرده شده اند . )

تهران

12 )) آرامگاه های دو تن از محافظین شاه پهلوی که در 21 فروردین سال 1340 ، جان او را از خطر مرگ رهانیدند = استوار محمدعلی باباییان و استوار آیت الاه لشکری . آرامگاه های این دو تن تا پیش از انقلاب سال 1357 ، زیبا و نمادین بوده ولی پس از انقلاب ، ساختمان نمادین آن را ویران میکنند .

تهران

2 )) آرامگاه ابوالحسن خانعلی زاده

تهران

دوازدهم اردیبهشت سال 1340 ، گروهی از معلمان در اعتراض به وضعیت حقوقی و صنفی خود در برابر ساختمان بهارستان ( مجلس شورای ملی ) ، دست به گردهمایی میزنند و شعار میدهند . عدم توجه به فرمان پلیس مبنی بر پراکنده شدن ، باعث تیراندازی به سوی معلمان و کشته شدن یکی از آن ها به نام ابوالحسن خانعلی زاده میشود .

دولت وقت در پاس داشت کشته شدن او و احترام به وی ، روز دوازدهم اردیبهشت را به عنوان روز معلم ، نام گذاری میکند . آرامگاه زنده یاد خانعلی زاده در محوطه ی آرامستان ابن بایویه است .

بر سنگ آرامگاه وی ، چنین نگاشته شده است :

شادروان دکتر ابوالحسن خانعلی زاده

شهید راه اعتلای فرهنگ و فرهنگیان

تاریخ تولد چهارم اسفند 1311

شهادت سه شنبه دوازده اردیبهشت 1340

میدان بهارستان

3 )) میدان تجریش

تجریش تا گذشته هایی دور ، روستایی بوده در شمال تهران که پس از گسترش شهری تهران ، وارد محدوده ی شهری شده و به خیابان ها و کوچه های پرشماری ، تبدیل شده است . میدان مهم تجریش در تقاطع خیابان های ولی عصر ، شهرداری ، سعدآباد ، جلالوند ، جعفری و فناخسرو ، واقع شده است .

این میدان ، یکی از مهم ترین و شلوغ ترین میدان های تهران است که اطراف آن با آرایه های زیبای معماری ، آراسته گشته است .

4 )) کافه بابل

تهران

در پایان سفر و برای رفع خستگی و به دست آوردن انرژی ، سری به کافه بابل میزنیم در خیابان وصال شیرازی . محیطی جذاب ، زیبا و بزرگ با منویی متنوع و خوش مزه .

تهران

 

درباره ی اشکان هاشمی

اشکان هاشمی هستم ملقّب به مرد همیشه در سفر ؛ زاده ی 6 اردیبهشت 1362 ؛ دل داده ی ایران و تاریخ و طبیعت بی مانندش . سفر رو به صورت رسمی و ثبت شده از 14 اردیبهشت 1385 با سفری دلچسب به استان آذرآبادگان باختری ، آغاز کردم

مطلب پیشنهادی

خیابان فردوسی

خیابان فردوسی

خیابان فردوسی خیابان فردوسی ، خیابانی مهم و مرکزی در شهر قزوین است که در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.