به سوی سپاهان
پس از برگزاری و پایان کلاس جذاب آخرین ملکه با اجرای متفاوت جناب دهباشی از تهران ، کافه تاریخ به سوی سپاهان میروم تا از دیدنی های زیر ، بازدید بکنم :
1 )) مادی نیاصرم
مادی ها که از گذشته های دور تاریخی در شهر سپاهان برای راهنمایی آب رودخانه ی زاینده به درون شهر ، کشیده شده بودند ، همینک هم در فصل هایی از سال که بارش ، خوب و یا آب زاینده رود ، باز باشد ، کاربرد دارند . مادی نیاصرم از نامورترین این مادی هاست .
2 )) پل مارنان
سپس به سوی پل مارنان میروم ؛ پلی مشهور و ساخت صفوی بر زاینده رود . نام مارنان ، یک نام اوستایی است که از مهربین گرفته شده است .
3 )) کاخ سرهنگ
خانه ی سرهنگ که به کاخ سرهنگ ، نامدار است در بافت تاریخی قزوین ، قرار دارد و امروزه به اقامتگاه و کافه ، تبدیل شده است . خانه ای زیبا ، قاجاری ، تاریخی و قدیمی با حیاطی دلچسب ، حوضی در میانه و درختانی سربرافراشته . آرایه های این خانه و اتاق هایش ، به راستی دلربا هستند .
این خانه در تاریخ هفتم مهر 1354 با شماره ی 1164 / 2 به ثبت ملی رسیده است .
کاخ سرهنگ که پیش از بازسازی به نام سرهنگ بخردی ، شناخته میشد ، متعلق به 350 سال پیش و دارای شواهدی از معماری صفویه ، زندیه و قاجاریه است . این کاخ در دوران پهلوی دوم ، خریداری میشود و از سال 1336 تا 1397 برای هشت بار ، مورد بازسازی قرار میگیرد