این باغ در بافتی از شیراز ، قرار گرفته که خیابان های اطراف را سنگ فرش نموده اند و خوش بختانه هیچ خودرویی در آن نزدیکی ها ، رفت و آمد نمیکند . باغ نظر در نزدیکی ارگ کریم خانی است و بیش تر نامداری اش را در گروی آرامگاه کریم خان زند میباشد که درون کوشک باغ ، قرار گرفته است . درختان و گپاهان ، آب روان و کوشک ، سه عنصر اصلی باغ های ایرانی در این باغ نیز به چشم میخورند . کوشک باغ هم به گنجینه ای ، بدل شده است که پارس ، نام دارد . آثار موجود در این گنجینه به سه دوره ی پیش از تاریخ ، دوره ی تاریخی و دوره ی اسلامی ، بخش بندی میشوند . ورودیّه ی باغ ، 25000 ریال میباشد . درون کوشک ، بسیار زیباست و دیوارها و سقف آن با نقّاشی ها و طرح های فوق العاده دیدنی ، پوشانده شده اند . درختان کهن سال باغ نیز با نصب تابلوهایی کوچک بر تنه ی شان ، به ثبت رسیده اند .
کوشک باغ را ساختمان کلاه فرنگی میخوانند که به شماره ی 244 در سیاهه ی آثار مردمی کشور هم به ثبت رسیده است و در زمان کریم خان برای پذیرایی از مهمانان برون مرزی و سفیران در باغ نظر ، ساخته شده است . این سازه ، دارای طرحی هشت بری است که نمای برونی آن به وسیله ی ازاره های سنگی و کاشی کاری با نقش مایه های اسلیمی ، گل و مرغ و مناظر گوناگون ، آراسته شده است و در بالای ساختمان ، اسپرها و لچکی های کاشی کاری شده ، سازه را آراسته اند . این نگاره ها به گونه ی قرینه در چهار بر ، منظره ی شکارگاه و روایت بر تخت نشستن سلیمان را نشان میدهند . فضای درونی این سازه ، دارای یک تالار مرکزی ، چهار شاه نشین با درک های چوبی و چهار اتاق در حدّ فاصل این شاه نشین هاست . آرایه های نقّاشی زیبایی بر روی مقرنس گچی سقف فضای مرکزی و بدنه و سقف سایر بخش ها ، دیده میشود . هم چنین یک پلّکان ، دسترسی به طبقه ی بالایی سازه را شدنی ساخته است . چهار آب نما در چهار سوی ساختمان بوده که آب نمای شمالی آن در راه خیابان زند ، قرار گرفته و ویران شده است .فضاهای درونی سازه ، دربردارنده ی یک بخش مرکزی و چهار شاه نشین کناری است . یک آب نمای یک پارچه از سنگ مرمر در کف فضا ، طراوت فضای درونی را موجب گردیده است . ساختمان کلاه فرنگی در سال 1314 خورشیدی در سیاهه ی آثار مردمی کشور ، ثبت شده است و در سال 1315 به گنجینه ، تبدیل شد .
سنگ ازاره ی کاخ خورشید با نقش دو شیر از آثار دوره ی قاجاریّه در حیاط باغ نظر به نمایش درآمده است .
سنگ مرمرین گور کریم خان در درون ساختمان کلاه فرنگی ، دیده میشود . پس از مرگ کریم خان ، وی را در این جا به خاک سپردند و آقامحمّدخان قاجار در سال 1206 خورشیدی به دلیل کینه توزی ، شکافت گور وی را دستور داد و استخوان های او را به کاخ گلستان ، منتقل کرد و دوباره در هنگامه ی پهلوی یکم ، استخوان ها ، شکافت گور گردید و به این جا ، منتقل شد .
آرامگاه کریم خان