جمعه 3 اسفند 1403
خانه / چشمه ها / اصفهان نازنین

اصفهان نازنین

اصفهان نازنین

باور کنید از دستم در رفته که این ، بار چندم هست که دارم میرم به استان سپاهان یا اصفهان ؛ آخه عین همه جای ایران ، اون قدر زیبا و جذابه که وصفش در بیان نمیگنجه .

این سفر رو با خواهر عزیز و دوست داشتنی ام هستم ؛ در آغاز سفر میریم روستای زرد خشوئیه که بر کرانه ی زاینده رود هست . شب میرسیم ؛ جایی رو برای اقامت پیدا میکنیم و شب خوبی رو میگذرونیم .

زرد خشوئیه از روستا بودن ، چیزی رو در خودش ، نگه نداشته و تبدیل به شهرکی در کنار زاینده رود شده . جذابیت ویژه ای به جز کرانه ی رودخونه نداره.

سپس راهی زرچشمه میشیم در اطراف شهرضا . حدود دو ساعت و نیم راه داریم . راهی دلچسب و نازنین .

1 )) زرچشمه

سپاهان

با گوگل مپ به راه زرچشمه میرسیم ؛ برای ورود به راه اصلی این چشمه که شوسه ی خاکی هست ، مبلغ سی هزار تومن پرداخت میکنیم و راهی ده دقیقه ای رو میریم تا به محوطه ی پارکینگ میرسیم .

از پارکینگ تا سرچشمه ی اصلی زرچشمه ، 5 دقیقه پیاده روی هست . منطقه ، تفریحی و پر از مردمی هست که برای گذراندن اوقات فراغت خودشون به زرچشمه اومدن .

اطراف چشمه ، بهسازی شده تا مردم بتونن آسوده تر باشن . چشمه ی اصلی ، پرآب هست و از کوه ، بیرون میزنه و آب بسیار خنکی داره .

سپس میریم به سوی شهر سپاهان که باید از چند جای دیدنیش ، بازدید بکنیم .

2 )) گورستان تخت پولاد

سپاهان

دیدن این گورستان تاریخی به ویژه برای علاقه مندان به گردشگری سیاه ، بسیار خوشایند هست . ما هم حدود سه ساعت رو در این مجموعه ی جذاب تاریخی میگذرونیم .

آرامگاه ناموران بسیاری در گورستان تخت پولاد هست ؛ از جمله :

خاندان اسفندیاری و سرداریان بختیاری ؛ احمد کاظمی ( از فرماندهان جنگ ) ؛ بانو امین ( نخستین زن مجتهد ایران ) ؛ بی بی مریم بختیاری ( از سرداران مشروطه ) ؛ جلال الدین همایی ( سراینده ) ؛ حسین خرازی ( از فرماندهان جنگ ) ؛ سردار اسعد بختیاری ( از رهبران مشروطه ) ؛ صمصام السلطنه ( از مردان سیاسی دوره ی احمدشاه ) و یوشع پیامبر .

سپاهان

این گورستان از چندین تکیه ، تشکیل شده که در هر تکیه ، چندین سد گور ، دیده میشه ؛ برخی از تکایای مشهور گورستان ، اینا هستن :

تکیه ی بابا رکن الدین ؛ تکیه ی میرزاابوالقاسم میرفندرسکی ؛ تکیه ی گرد ؛ تکیه ی سیدالعراقین و تکیه ی شهشهانی

سپاهان

ساخت و برپایی عموم تکیه ها و هم چنین آرامگاه ها به دوره ی صفوی برمیگرده ؛ بیش تر آرامگاه ها ، بسیار شکیل و سنگ تراشی شده هستن و دل انسان رو به ژرفای تاریخ میبرن .

بخشی از گورستان ، بوستان اهل دانش ، نام داره که یادمانی هست برای اهل دانش و فرهنگ شهر اصفهان که در این جا ، به خاک سپرده نشده اند .

سپاهان

3 )) تکیه ی شهشهانی

سپاهان

یکی از تکیه های نامدار گورستان تخت پولاد ، تکیه ای هست به نام شهشهانی ؛ این نام از یک فقیه سنتی هم پیوند با دوره ی قاجار برگرفته شده که در همین تکیه خفته .

سپاهان

تکیه به شماره ی 9081 در سیاهه ی آثار ملی به ثبت رسیده . آرامگاه شهشهانی در زیر سقفی آراسته شده و زیبا ، قرارداره و دارای سنگی برجسته و دلربا هست .

این سازه ی مسقف در مرکز تکیه هست و اطرافش رو آرامگاه های قدیمی بسیاری پوشونده .

برخی از ناموران خفته در این تکیه ، عبارتند از : میرزابدیع موسوی درب امامی ( فقیه ) ؛ محمد شهشهانی ( فقیه ) ؛ میرزاحسن عراقی ( فقیه ) ؛ میرزا فتح الاه درب امامی ( فقیه ) ؛ عبدالحسین صنیع همایون ( نقاش ) ؛ حسن مؤمن زاده ( ادیب و پژوهشگر ) و ملامهدی شاه طوری ( فاضل )

سپاهان

4 )) ساختمان شهسواران

سپاهان

یه خونه ی زیبای قجری در مرکز شهر سپاهان که تبدیل به هتلی آراسته و دلچسب شده به نام ساختمون شهسواران .

یه اتاق شیک با فواره ی آب رو به مبلغ پنج میلیون و هشت سد هزار تومن با ناشتایی ، میگیریم تا یک شب رو هم چون یک خان قاجار در این اتاق بگذرونیم .

حیاطی گسترده با یک حوض آبی رنگ که دورادور حیاط رو هم اتاق هایی چند در برگرفته ان . نام اتاق ما ، رازداران هست . شام و عصرونه رو در حیاط دلربای خونه ی تاریخی ، صرف میکنیم .

هتل ، یازده اتاق دارد . کهنای این خونه ی تاریخی ، 150 سال است .

سپاهان

5 )) تکیه ی محله ی سیچان

سپاهان

سیچان از محله های تاریخی و قدیمی شهر سپاهان هست که یه تکیه ی بزرگ قاجاری داره . رفتن به این تکیه ، ساده هست و دیدنش ، خالی از لطف نیست .

تکیه ی سیچان از فضاهای شهری جنوب سپاهانه که در محدوده ی یکی از هسته های تاریخی شهر ، قرار گرفته ؛

این تکیه از سازه های اواخر دوره ی قاجاره که در ردیف مهم ترین فضاهای عمومی سیچان قدیم و کانون اصلی برگزاری مراسم مذهبی ، گذر دسته جات عزاداری و گردهمایی اهالی به شمار میره .

بازسازی و ساماندهی این تکیه با گستره ی حدود 660 متر مربع در سال 1386 از محل اعتبارات عمرانی شهرداری منطقه ی پنج و توسط سازمان نوسازی و بهسازی شهر سپاهان ، آغاز شد و در سال 1387 با صرف هزینه ای افزون بر یک میلیارد ریال به بهره برداری رسید .

6 )) گرمابه ی علی قلی آقا

سپاهان

گرمابه ی علی قلی آقا در محله ی بیدآباد سپاهان توسط کسی به نام علی قلی آقا از درباریان پادشاه صفوی به سال 1125 هجری قمری ، برپا گردیده .

این سازه که با شماره ی 226 به تاریخ 22 آذر 1314 در سیاهه ی آثار ملی ایران به ثبت رسیده ، افزون بر دارا بودن همه ی ویژگی های گرمابه ی ایرانی از آرایه های درونی و هنری ویژه و یکتایی نیز برخورداره .

عملیات بهسازی سازه در سال 1379 با کوشش شهرداری منطقه ی یک و با اعتباری افزون بر دو میلیارد ریال ، توسط سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری سپاهان ، آغاز گردید و در 29 اردیبهشت 1383 مقارن با روز جهانی گنجینه و میراث فرهنگی به عنوان گنجینه ی مردم شناسی سپاهان ، گشایش یافت .

برخی از بخش های گرمابه ، عبارتند از : گرم خانه ؛ چال حوض و گرمابه ی کوچک .

سپاهان

 

 

درباره ی اشکان هاشمی

اشکان هاشمی هستم ملقّب به مرد همیشه در سفر ؛ زاده ی 6 اردیبهشت 1362 ؛ دل داده ی ایران و تاریخ و طبیعت بی مانندش . سفر رو به صورت رسمی و ثبت شده از 14 اردیبهشت 1385 با سفری دلچسب به استان آذرآبادگان باختری ، آغاز کردم

مطلب پیشنهادی

روستای توداران

روستای توداران

روستای توداران با همراهی سارینا ، هم سفر قدیمی میریم یه روستای دور در استان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.