استان قم
1 )) مجتمع گردشگری مهر و ماه
یکی از بهترین و جذاب ترین مجتمع های رفاهی و تفریحی میان راهی در سطح کشور ، مهر و ماه در استان قم است . این مجتمع در دو طبقه ی هم کف و یکم ، برپا شده و دربردارنده ی سرویس های بهداشتی لوکس ، نمازخانه ، رستوران ، فودکورت ، فروشگاه ها ، سوپرمارکت ها و کافی شاپ است .
محدوده ی گسترده ای نیز برای پارک خودروها دارد . دو خودروی کلاسیک لوکس نیز در همکف با پرستیژ و زیبایی شان به شما فرخنده گامی میگویند .
مجتمع مهر و ماه در شش کیلومتری آزادراه قم ـ تهران ، قرار دارد و به تاریخ 4 شهریور 1395 ، توسط شرکت مهندسی دلتا ، گشایش یافته است .
فروشگاه رنگارنگ سوهان محمد ساعدی نیا ، نخستین مرکز خریدی است که توجه ها را به خود میکشاند .
این مجتمع به دستگاه پاور باکس رایگان و صندلی های ماساژ ، مجهز میباشد .
سپس به شهر قم میرویم تا با دوست دیرینه و گرامی ام ، محمدرضا طاهری ، وکیل دادگستری و همسر ارجمندش ، مژگان وفائی ، دیدار داشته باشم و شب را با ایشان به سر بکنیم .
بامداد آدینه با همراهی بانو مژگان به سوی آرامستان تاریخی شیخان میرویم تا نخستین گردشگری سیاه را در این آرامستان ، تجربه نماییم .
2 )) آرامگاه افتخارالسادات برقعی
وی را یکی از کشته شدگان کشتارهای زنجیره ای دهه ی 70 در شهر قم میدانند ؛ آرامگاه ساده و قدیمی وی در میانه ی آرامگاه های کهنه ی گورستان ، واقع شده است و با اندکی جست و جو میتوان آن را پیدا کرد .
بر سنگ قدیمی آرامگاه وی ، چنین نگاشته اند :
آرامگاه معلمه ی شهیده حاجیه افتخارالسادات برقعی فرزند سیدعلی که در تاریخ 16 / 12 / 1374 در سن 31 سالگی به رحمت واسعه پیوست ؛ روحش شاد
در مسلخ عشق ، جز نکو را نکشند / روبه صفتان زشت خو را نکشند
3 )) آرامگاه شیخ قاسم اسلامی
یکی از آخوندهای دارای اندیشه ی متفاوت و دگرگون خواه بوده که در روزهای آغازین انقلاب اسلامی توسط گروه فرقان ، کشته میشود . آرامگاه وی را به سختی و با راهنمایی مسؤول آرامستان شیخان در یکی از اتاق ها و زیر فرش ، پیدا میکنم .
بر سنگ آرامگاه وی که نو و تمیز هم هست ، نوشته اند :
فقیه حکیم
شهید آیت الاه حاج شیخ قاسم اسلامی
ولادت 1303 هجری شمسی فرزند حسن
4 )) آرامگاه شیخ یوسف صانعی
یوسف صانعی از آخوندهای اصلاح طلب که در زمان رهبری روح الاه خمینی ، سمت های حکومتی مهمی داشت نیز در اتاقکی در گورستان شیخان به خاک آرمیده است .
بر سنگ آرامگاهش که به دیوار ، نصب است ، چنین نگاشته اند :
الفقهاء امناء الرسل
مرقد فقیه اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام عالم مجاهد ، مجتهد نواندیش ، مرجع مجدد و شاگرد برجسته ی امام خمینی سلام الاه علیه
آیت الاه العظما حاج شیخ یوسف صانعی قدس سره
ولادت 10 / 8 / 1316 رحلت 22 / 6 / 1399
مرجعی متواضع ، متخلق به اخلاق حسنه و مردمی که عمر خود را صرف احیای شریعت و نشان دادن توانمندی فقه اسلامی نمود و برای حفظ و حراست از حقوق مردم از هیچ تلاشی ، دریغ نکرد .
5 )) آرامگاه میرزاحسن رشدیه
به درستی او را پدر فرهنگ نوین ایران میدانند ؛ داستان کوشش های بی مرز و بی شمار او در راستای ارتقای آموزش مردم ایران ، بسیار مفصل است . آرامگاه ساده و بی پیرایه ی او در گورستان نوی شهر قم ، قرار دارد و نشانی آن را مسؤول گورستان میداند .
وی ، بنیانگذار مدارس جدید در ایران بوده است .
6 )) آرامگاه جواد مناقبی
دکتر جواد مناقبی که آخوند هم بوده ، یکی از هم پیوندهای دفتر کاظم شریعتمداری در قم بوده است که به دلیل اتهام پیوند با عناصر کودتای نوژه ، مدتی را در بازداشت به سر میبرد . آرامگاه وی در اتاق آرامگاه کاظم شریعتمداری ، قرار گرفته است .
بر سنگ آرامگاهش نگاشته اند :
آرامگاه خطیب نامدار تشیع مدافع حریم ولایت چشم به راه امام منتظر پاک باخته ای از تبار صاحب مناقب ( ابن شهر آشوب ) داماد مفسر عالی قدر قرآن علامه طباطبائی
مرحوم حجت الاسلام و المسلمین دکتر جواد مناقبی رضوان الاه تعالی علیه که پس از نیم قرن تبلیغ و تدریس و خدمتگزاری به آستان مولایش حضرت اباعبدالاه الحسین علیه السلام در این مکان آرمید
عاش سعیدا و مات سعیدا
تولد 1310 هجری شمسی
.وفات 1380 هجری شمسی