استان تهران
برای تعطیلات پایان نوروز ، با بچه ها تصمیم میگیریم که یه تهران گردی جانانه داشته باشیم ؛ استان تهران .
دو تا ماشین میشیم و ده نفر ؛ راهی خاور استان تهران میشیم . اطراف شهر پیروزکوه ، روستای متا تا شبی رو در اقامتگاه نمکی این روستا بمونیم .
1 )) اقامتگاه متا
این اقامتگاه ، یه ساختمون نوساز و شیک هست در دو طبقه که ما سه اتاق رو هر یک به مبلغ یک میلیون و هفت سد هزار تومان ، کرایه میکنیم ؛ یعنی یه جورایی همه ی اقامتگاه به صورت دربست میشه برای ما . این مبلغ به همراه صبحانه هست که یک صبحانه ی کاملن مفصل هست . از کافه ی اقامتگاه هم با پرداخت هزینه ی جداگانه ، استفاده میکنیم .
اما چیزی که این اقامتگاه رو از دیگر اقامتگاه ها ، متمایز میکنه ، وجود اتاق نمک هست در اون . یه اتاق پر از نمک که میگن ویژگی های درمانی و آرامش بخشی داره با بهای نفری یک سد هزار تومان .
لباس ها رو میکَنیم و وارد اتاق نمک میشیم ؛ روی بدن مون رو با دانه های بلوری نمک ، پر میکنیم ؛ به راستی که آرامش خوبی بهمون میده .
پس از گذراندن روزی دلچسب در اقامتگاه متا ، راهی شهر تهران میشویم تا از آزادراه های آن ، گذر کرده و به روستای ده ترکمن برسیم .
2 )) ده ترکمن
روستایی است در خاور تهران که در کوه پایه های زیبا و سبز ، قرار گرفته است . بافت روستایی چندانی از آن بر جای نمانده است . این روستا ، گویا در اوایل دوره ی قاجار و با اسکان ترکمن ها در این منطقه ، شکل گرفته است .
3 )) خانه ی اردیبهشت
محله ی عودلاجان ، یکی از جذاب ترین محله های قدیمی تهران است که در جای جای آن ، میتوان با خانه های جذاب تاریخی ، رو به رو شد . یکی از این خانه ها ، خانه ی اردیبهشت ، نام گرفته است که به آسانی با گوگل مپ بدان میرسیم . در کنار این خانه ، خانه ی زیبای دیگری با نام هم سایه ، دیده میشود . امروزه در این دو خانه ، مجموعه ای فرهنگی برپا شده است .
وارد کوچه ای باریک و بن بست میشوم و در آغاز به خانه ی سمت چپ یعنی خانه ی هم سایه میرسیم که با یک حیاط کوچک که حوضی در میانه ی آن ، دیده میشود ، نمود پیدا میکند . خانه در سه طبقه ، ساخته و سپس بهسازی شده است .این بخش در واقع ، بخش بیرونی خانه ی اردیبهشت بوده است .
سپس وارد خانه ی دوم در انتهای راست کوچه میشویم که خانه ی اردیبهشت ، نام دارد . این خانه نیز دارای حیاطی با یک حوض و ساختمانی یک طبقه با ایوان و زیرزمین است . این خانه ، گرمابه نیز دارد . تاریخ این خانه ی زیبا به دوره ی زندیه برمیگردد .
4 )) کافه ی گربه های ایرانی
از سن و سالی که به یاد دارم که حدود ده سالگی میشه ، همیشه عاشق گربه ها بوده ام . حدود سال های 1369 تا 1376 توی یه خونه ی بزرگ ویلایی در مجموعه خونه های لشکر 16 زرهی قزوین ، زندگی میکردیم که حیاط اون خونه ، پر از گربه ها بود . من و خواهرم برای همه ی اون گربه ها ، نام گذاری کرده بودیم که مهم ترین شون ، سرکار سولماز بانو بودند . همسر سولمار ، شاغلام و خواهر شوهر ایشون ، چربی ، نام داشتند .
سولماز و شاغلام ، چهار تا بچه داشتند به نام های قارون ، قاسم ، قنبر و میونل که این آخری از همه شون ، زیباتر و باکلاس تر بود . وقتی سال 1376 اومدیم به خونه ی جدیدمون در محله ی ولی عصر قزوین ، باز هم برای گربه های پرشمار محله ، نام گذاری کردیم ؛ از جمله اهمائی رئئشچه ، ینگهه هاتام ، سلفیش ، رابیش ، الیزابت ، سومیه ، آدولف ، مینی بوس علی ، شورت علی و و و .
از در آغوش گرفتن و نوازش گربه ها ، این موجودات زیبای روزگار ، آرامش میگیریم و این کوچولوهای دوست داشتنی رو خیلی دوست داریم . تا این که پارسال شنیدم در تهران ، کافه و گنجینه ای هست ویژه ی گربه ها ؛ پس بی درنگ نام این کافه رو در لیست سبز سفرهام نوشتم تا در این تهران گردی ، نوبت به این جا رسید . ما ، بی خبر از این که باید دیدار از این کافه رو از پیش رزرو میکردیم ، به این کافه رفتیم و با هم کاری و مهربونی نگهبان ، بدون رزرو ، وارد مجموعه شدیم .
کافه ی تناول نوشیدنی ها و خوراکی ها در طبقه ی یک و بازدید از گربه ها در طبقات بالایی ، امکانپذیره . نفری سد و پنجاه هزار ریال میدیم و با خریدن جداگانه ی خوراکی ویژه ی گربه ها و با پوشیدن پاپوش های ویژه ، وارد طبقات گربه ای میشیم . به نظرم در این طبقات ، عشق فراوان هست که در حال باریدنه ؛ با دیدن هر گربه ، انرژی زیادی میگیریم ؛ حیف که نوازش گربه ها ، ممنوعه و فقط میتونیم باهاشون از نزدیک ، صحبت بکنیم و عکس بگیریم .
در جای جای مجموعه ، میشه تابلوهایی با طرح ها و نقش های گربه ای رو دید . هم چنین کتاب هایی با موضوعات هم پیوند با گربه ها ، تمبرهایی با شکل اون ها و سروده هایی درباره ی اون ها . گربه های مجموعه ، کاملن با انسان ها ، مأنوس هستن و در همه جای مجموعه ، میشه گربه هایی رو دید که با آسودگی در حال استراحت و خوابن .
5 )) بوستان ساعی
بوستان زیبای ساعی از نامورترین و مهندسی ترین بوستان های تهران ، برای ساعاتی میزبان ماست تا لحظات خوشی را در این باغ بزرگ به آرامش و پیاده روی بپیماییم . این بوستان در منطقه ای دره ای ، قرار گرفته که با پلکانی به خیابان ولی عصر ، منتهی میشود . درختان و گیاهانی زیبا و سربرافراشته و پیاده راه هایی شکیل و منظم ؛ آلاچیق ها و حوضچه هایی دیدنی ؛ سطل های رنگارنگ زباله ؛ گربه هایی زیبا و ملوس در سرتاسر بوستان و باغ الفبای پارسی و انگلیسی از ویژگی های بوستان هستند .
در کنار بوستان ، سرای محله ی ساعی را نیز میتوان دید . گستره ی بوستان ، 120 هزار متر مربع است و به سال 1337 ، ساخته شده است . این بوستان ، توسط مهندس کریم ساعی ، ساخته شده است .
6 )) امام زاده صالح
از مشهورترین امام زاده های تهران که در منطقه ی تجریش ، قرار گرفته و مورد توجه عموم متدینین میباشد .
کیان و من ؛ هم سفر کوچولوی شیطون ما
من ، کیان و حمیدرضا
7 )) مسجد محمد رسول الاه
مسجدی نوساز و زیبا در داخل مجتمع ایران مال . فرش این مسجد زیبا ، یک تکه و بسیار بزرگ است .
8 )) کافه نادری
آخرین برنامه ی بازدیدی ما در سفر سه روزه به استان تهران ، بازدید از کافه نادری است . کافه ای زیبا ، تاریخی ، قدیمی و موردعلاقه ی همه ی دوستداران ایران قدیم . این جا ، هم کافه است ؛ هم رستوران و هم هتل .
هتل ، کافه و رستوران نادری در سال 1306 ، توسط یک مهاجر ارمنی به نام خاچیک مادیکیانس در دوره ی پهلوی یکم با گستره ی حدود 2500 متر مربع و زیرسازه ی 1500 متر مربع ، ساخته شد .
این کافه را به دلیل قرار گرفتن در خیابان نادری ( جمهوری کنونی ) به این نام میخوانند . این مجموعه ، دربردارنده ی سه بخش هتل ، کافه تریا و رستوران میباشد و پس از گراند هتل ، دومین هتل ساخته شده در تهران است و هم چنین خاطرات سه نسل از تهرانی ها را به دوش میکشد .
اکنون در محیطی گرم با غذاها و دسرهای یگانه ی خود از میهمانان قدیمی و جدید ، پذیرایی میکند و خاطرات کهن را در دل همگان ، دوباره زنده میسازد .
بر دیوارهای کافه ، تصاویر بزرگانی هم چون شاملو ، شهرام ناظری ، تختی ، صادق هدایت ، نیما یوشیج ، فروغ فرخزاد و دیگران ، جلوه آرایی مینمایند . این دیوارها را (( دیوارهای یادبود )) ، نام نهاده اند و بر پایین این نام ، چنین نگاشته اند :
کافه نادری ، بخشی از حافظه ی فرهنگی تاریخی ایران عزیزمان است .
کافه نادری ؛ پاتوق مشاهیر دیروز ، امروز ، فردا
تابلوی نقاشی زیبایی بر دیوار آویخته اند که در آن ، تصاویر فروغ فرخزاد ، سهراب سپهری ، مهدی اخوان ثالث ، جلال آل احمد ، هوشنگ ابتهاج ، آیدا سرکیسیان ، نصرت رحمانی و احمد شاملو به چشم میخورند .
در سمتی دیگر ، میتوان ژتون های قدیمی استفاده شده در کافه نادری را دید .
و اما میز مشهور کافه نادری :
(( مکان ارائه ی سرویس کافه به صادق هدایت ، جلال آل احمد ، نیما یوشیج ، مهدی اخوان ثالث
از تاریخ 1320 الی 1330
مشتریان گرامی :
این قسمت جهت پذیرایی از اساتید دانشگاهی ، هنرمندان ، بازیگران ، نویسندگان ، ورزش کاران تیم ملی ، دانش آموزان و دانشجویان المپیاد کشور ، رزرو شده است .
میز مشاهیر
1320 _ 1310
میز مشاهیر
این میز به احترام نویسندگان و هنرمندان ایران ، رزرو شده است .
از رعایت شما ، کمال تشکر را داریم . ))