آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی
ناهار رو در راه آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی میخورم و میرم به سمت آرامگاه وی . داخل آرامگاه ، ساکت و آرومه و همه یا در حال نمازن و یا ساکت نشستن . اون جا ، یه سراچه برای شب کرایه میکنم به هشتاد تومن .
شیخ ابوالحسن علی بن جعفر بن سلمان خرقانی یا علی بن احمد ، عارف سده های چهارم و پنجم هجری از چهره های بسیاردرخشان عرفان ایرانی است که در آزاداندیشی ، مردم گرایی جهانی ، گستره ی دید انسانی و اندیشه ی عرفانی ، ممتاز و کم مانند است .
وی در سال 351 یا 352 هجری در خرقان ، زاده شد و در روز سه شنبه دهم محرم سال 425 هجری در هفتاد و سه سالگی در همان روستا ، جهان را بدرود گفت . مشهور است که افزون بر هم شهری وی یعنی بایزید بسطامی ، عارف سده های دوم و سوم هجری که شیخ و مقتدای حال جذبه و اندیشه ی او بوده است مانند عارف نامدار معاصر خود ، شیخ ابوسعید ابوالخیر ، خرقه ی ارشاد و طریقت از شیخ ابوالعباس احمد بن محمد عبدالکریم قصاب آملی داشته است .
در منقولات و حکایات ، باقی مانده است که شیخ ابوسعید ابوالخیر ، عارف نامدار و ابوعلی سینا ، فیلسوف نامی و ناصر خسروی قبادیانی علوی ، سراینده و اندیشمند ایرانی که معاصر شیخ ابوالحسن خرقانی بوده اند به خرقان رفته ؛ با وی ، سخن گفته اند و مقام معنوی وی را ستوده اند و نیز گفته اند که سلطان محمود ، پادشاه مقتدر عزنوی به دیدار شیخ ابوالحسن خرقانی رفته و از وی ، اندرز خواسته است .
از شاگردان شیخ ابوالحسن خرقانی ، خواجه عبدالاه انصاری ، عارف سده ی پنجم هجری است که سال ها در خرقان زیسته است .
26 آذر 1398
صبح که از خواب بلند میشم ، نیمرو میزنم و با یاد آقای عرفان فکری ، فیلم میگیرم و میخورم . با گربه ها هم دوست میشم . مسوول آرامگاه که آدم خیلی خوبیه واسم یه ماشین جور میکنه برای جنگل ابر.
بسیار عالی ?
سپاس عزیزم